Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κακουργηματικές διώξεις κατά στελέχων του ΚΕΕΛΠΝΟ που έπεσαν σε αντιφάσεις στην Εξεταστική Επιτροπή

Κακουργηματικές διώξεις κατά στελέχων του ΚΕΕΛΠΝΟ που έπεσαν σε αντιφάσεις στην Εξεταστική Επιτροπή

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει επιτέλους η διερεύνηση των σκανδάλων στο “αμαρτωλό” ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Άγγελου Προβολισιάνου και του koutipandoras.gr, η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε κακουργηματικές διώξεις εναντίον επιτελικών στελεχών του Κέντρου, ορισμένοι από τους οποίους πέρασαν από την Εξεταστική Επιτροπή και έπεσαν σε προφανείς αντιφάσεις και αποκλίνουσες περιγραφές στη διάρκεια των καταθέσεών τους, προσπαθώντας  να συγκαλύψουν τα πεπραγμένα τους. Μάλιστα, κατά την ίδια πληροφόρηση, πρόκειται για στελέχη που κατέβαλλαν εργώδεις προσπάθειες να μπλοκάρουν τη διερεύνηση των σκανδάλων.

Οι διώξεις στηρίζονται στα όσα εντόπισε στο ΚΕΕΛΠΝΟ το μεικτό κλιμάκιο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, ΣΕΕΔΔ και ΣΕΥΥΠ αντίστοιχα, το πόρισμα του οποίου έχει διαβιβαστεί από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, από τις αρχές Μαΐου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει το thefaq.gr, οι έλεγχοι και το πόρισμα της Μ.Παπασπύρου ξεκίνησαν από τα στοιχεία για το ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2016 ο αν.Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Εισαγγελέα Ράικου.

Πλέον, το πόρισμα αναμένεται να διαβιβαστεί και στη Βουλή προκειμένου να συμπεριληφθεί στην παράλληλη έρευνα που διεξάγει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με σκοπό να διερευνηθούν και τυχόν πολιτικές ευθύνες. Να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των ελεγχόμενων να ξανά παραστούν στη Βουλή για να καταθέσουν επί τη βάση των νέων δεδομένων που συντίθενται.

Πηγή: koutipandoras.gr

Top