Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εισαγγελική παρέμβαση από την Ξένη Δημητρίου για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων από τους βουλευτές ΔΗ.ΣΥ. και Ποταμιού!

Εισαγγελική παρέμβαση από την Ξένη Δημητρίου για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων από τους βουλευτές ΔΗ.ΣΥ. και Ποταμιού!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη για δεύτερη φορά στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία (300.000 βλήματα τύπου 105 mm). Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου παρήγγειλε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών (Στρατοδικείο Αθηνών) την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την διαρροή των σχετικών εγγράφων που αφορούν την πώληση του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα (απόρρητα, κ.λπ.) και εάν υπήρξε παράνομη διαρροή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα θα διενεργηθεί από το στρατοδικείο, σε πρώτο στάδιο για τις τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις – και εάν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα επεκταθεί και θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

Θυμίζουμε ότι χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών τους, που υπογράφουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, έδωσαν στη δημοσιότητα τα τρία απόρρητα έγγραφα τα οποία φορούν πρακτικά του ΚΥΣΕΑ και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τα δύο κόμματα μπορούν να πάρουν την πολιτική ευθύνη και να καταθέσουν τα έγγραφα, αλλά είναι έκθετοι προς κάθε κατεύθυνση ως προς την πράξη», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την επιλογή της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού να δημοσιοποιήσουν στον Τύπο τα απόρρητα έγγραφα, που σχετίζονται με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τα οποία είχε καταθέσει την περασμένη Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή. «Αποδείχθηκε ότι εξ αρχής αυτός ήταν ο στόχος, να προετοιμαστεί το έδαφος» ανέφερε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι «διαφυλάξαμε τη Βουλή – και μέσα από την αντιπαράθεση που υπήρξε – ώστε να μην γίνει όχημα παράνομης διαχείρισης απόρρητων κρατικών εγγράφων».

Υπενθυμίζεται ότι την 17η Νοεμβρίου 2017, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραγγείλει στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση. Η έρευνα αυτή έχει ήδη δρομολογηθεί.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top