Είστε εδώ
Home > FAQ media > Η πιο ανταγωνιστική ΕΡΤ όλων των εποχών! Την Δευτέρα στις οθόνες το “υβριδικό” κανάλι της ΕΡΤ!

Η πιο ανταγωνιστική ΕΡΤ όλων των εποχών! Την Δευτέρα στις οθόνες το “υβριδικό” κανάλι της ΕΡΤ!

Από αύριο, 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία της η υβριδική ΕΡΤ.Σε όλες τις “έξυπνες” τηλεοράσεις θα υπάρχει πρόσβαση σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες, τηλεοπτικά προγράμματα και αρχείο της ΕΡΤ, σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Η Υβριδική Τηλεόραση της ΕΡΤ βγαίνει στον αέρα ολοκληρωμένη πλέον, μετά από μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων και της διοίκησης. Στο http://hybrid.ert.gr δημοσιεύονται όλες οι λεπτομέρειες για το επόμενο σοβαρό βήμα της ΕΡΤ.

HbbTV (Υβριδική ευρυζωνική τηλεόραση) είναι ένα νέο πρότυπο μετάδοσης που επιτρέπει σε υπηρεσίες που έχουν μεγάλο όγκο κειμένου, οι οποίες παρέχονται από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπομπής, να ενσωματωθούν ή να συνδεθούν με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω ευρείας ζώνης σύνδεσης σε μια συνδεδεμένη έξυπνη τηλεόραση.

Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως τηλεοπτική λήψη, Video on Demand (VOD), εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα και άλλες πλούσιες υπηρεσίες πληροφόρησης, πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες ψηφιακού teletext, όλα απευθείας στην τηλεόραση σε μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Συγκεκριμένα, η υβριδική πλατφόρμα ΕΡΤ Hybrid περιλαμβάνει τις κάτωθι υπηρεσίες:

– Catch-up Video που περιέχει σχεδόν το σύνολο του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ όπως μεταδόθηκε τις τελευταίες οκτώ ημέρες
– Αποκλειστικές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων στο διαδικτυακό κανάλι ERTPlay
– Πρόσβαση στην υπηρεσία Video on Demand, όπου ο χρήστης μπορεί να απολαύσει το τηλεοπτικό υλικό της ΕΡΤ επιλέγοντας μέσα από θεματικές κατηγορίες (Αρχείο, Αθλητικά, Ενημέρωση κ.α.)
– Δυνατότητα ακρόασης των 27 ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ με χρηστικές πληροφορίες όπως πρόγραμμα κ.α.
– Το πρόγραμμα όλων των καναλιών της ΕΡΤ για τις επόμενες ώρες και ημέρες, εμπλουτισμένο με γραφικά, video και κείμενο
– Διαδραστική εφαρμογή για τον καιρό, στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την περιοχή που τον ενδιαφέρει στην Ελλάδα και τον Κόσμο (η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σύντομα)

Και όλα αυτά ελεύθερα, δωρεάν, διαδραστικά. Όλα απευθείας στην τηλεόραση σας, για μια απρόσκοπτη, βελτιωμένη τηλεοπτική εμπειρία.

Οι υπηρεσίες HbbTV μπορούν να ενεργοποιηθούν με διάφορους τρόπους, με τον πιο δημοφιλές να είναι το πάτημα του Κόκκινου κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Οι χρήστες συνήθως εξερευνούν υπηρεσίες με τα παραδοσιακά πλήκτρα πλοήγησης (συμπεριλαμβανομένου του πλήκτρου OK και των κόκκινων, πράσινων, κίτρινων, μπλε). Η τρέχουσα έκδοση της προδιαγραφής HbbTV περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την “προσαρμοστική ροή” βίντεο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HbbTV, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.hbbtv.org.

One thought on “Η πιο ανταγωνιστική ΕΡΤ όλων των εποχών! Την Δευτέρα στις οθόνες το “υβριδικό” κανάλι της ΕΡΤ!

  1. Τώρα μαντεύω γιατί είχανε κλείσει την ΕΡΤ.
    Είναι ήδη μακράν η καλύτερη και ποιοτικότερη τηλεοπτική πλατφόρμα και με αυτή την εξέλιξη παίρνει την πρωτοπορία και σε θέματα τεχνολογίας.
    Η μόνη ελπίδα των ιδιωτικών καναλιών είναι να εξυγιανθούν μέσω της νόμιμης αδειοδότησής τους και να απεξαρτηθούν από τη μέγγενη των πολιτικών και τραπεζικών συμφερόντων. Το συντομότερο δυνατό.
    Η δύναμη της ΕΡΤ είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου στο ποιοτικό της περιεχόμενο και η έμφαση στην ιστορική της πορεία μέσω της τεχνολογικής πρωτοπορίας.
    Η δύναμη των ιδιωτικών θα είναι η υγιής λειτουργία της αγοράς.

Leave a Reply

Top