Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Φύλλο και φτερό” έκανε το success story της ΝΔ ο Νίκος Παππάς στη Βουλή! ” Ήσασταν τραγικοί …”

“Φύλλο και φτερό” έκανε το success story της ΝΔ ο Νίκος Παππάς στη Βουλή! ” Ήσασταν τραγικοί …”

“Η δική μας διαπραγμάτευση είναι αυτή που αφήνει περιθώρια να μοιράζεται πλεόνασμα, αν είχαμε μείνει με εκείνα που είχατε συμφωνήσει εσείς δεν θα υπήρχαν χρήματα να δοθούν για πλεόνασμα, κύριοι της ΝΔ που ομνύετε ακόμη στο success story Σαμαρά…”, διεμήνυσε ο Υπ.ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ν/σ του Υπουργειου και για την επικύρωση της συμφωνιας για τον ελληνικό διαστημικό δορυφόρο (Hellas Sat )

Και εξήγησε: “Το αφήγημα περί καταστροφής που κόμιζε η ΝΔ στον δημόσιο διάλογο έχει καταρρεύσει με γδούπο και αναγκάζεται να αναζητά κατασκευασμένα ψεύδη για να αντιπολιτεύεται εγκλωβισμένη καθώς είναι στο αφήγημα της επιτυχημένης διακυβέρνησης Σαμαρά- Μητσοτάκη”!

Όπως είπε ο υπουργός: “Δεχόμαστε κριτική από τους πολιτικούς εκπροσώπους της παράταξης η οποία βύθισε τη χώρα και κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ ότι η ανάπτυξη μας δεν είναι δυναμική. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό!”

Για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της ΝΔ, ο Νίκος Παππας σχολίασε πως, “Οι εσωκομματικές κόντρες στη ΝΔ που βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια στο παρελθόν επικαλύπτονταν λόγω της προσδοκίας ότι η κυβέρνηση θα ανατρέπονταν πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Παραδέχεστε πλέον μέχρι και εσείς με τη στάση σας ότι έχουμε μπει σε άλλη φάση”

Για το ν/σ που ψηφίζεται ο υπουργός ανέφερε: “Η Σύμβαση με τον Hellas Sat που καλούμαστε να στηρίξουμε ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας. Δεν διασφαλίζει απλά δικαιώματα,που είχαν απεμπολήσει οι προκάτοχοί μας.Παράλληλα, τα ανταλλάγματα που λαμβάνουμε από τον πάροχο τριπλασιάζονται σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση. Σήμερα το Σώμα καλείται να κυρώσει μία σημαντική σύμβαση, μια σύμβαση που διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση της μεταξύ των κρατών που «δραστηριοποιούνται» και «επενδύουν» στο Διάστημα. Τα συμφέροντα της χώρας διασφαλίζονται & ήταν λάθος-αν όχι εγκληματική-η πώληση του δορυφόρου με την πώληση του ΟΤΕ. Η εμπειρία εχει δείξει ότι δεν είναι οι ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με τέτοια «βαρέα αθλήματα» αλλά τα κράτη.Μην σας τυφλώνει ο νεοφιλελευθερισμός!

Ψηφίστηκε τελικά από τη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την κύρωση της σύμβασης με τη Hellas Sat και την αξιοποίηση της ελληνικής τροχιακής θέσης στο διάστημα

Αναλυτικά, υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι, καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσαν Νέα Δημοκρατία και Ένωση Κεντρώων.

Leave a Reply

Top