Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εφάπαξ 400 ευρώ σε κάθε άνεργο νέο (18-24) ευρώ, ανακοίνωσε η Έφη! Επιδομα “νεανικής αλληλεγγύης” από την κυβέρνηση την ώρα που στο Συνέδριο της ΝΔ θα ψηφίζουν για υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση ….

Εφάπαξ 400 ευρώ σε κάθε άνεργο νέο (18-24) ευρώ, ανακοίνωσε η Έφη! Επιδομα “νεανικής αλληλεγγύης” από την κυβέρνηση την ώρα που στο Συνέδριο της ΝΔ θα ψηφίζουν για υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση ….

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top