Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Διόρθωσε το λάθος του το ΚΑΣ και είπε “Ναι” για τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο!

Διόρθωσε το λάθος του το ΚΑΣ και είπε “Ναι” για τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο!

“Τα μάζεψε” μετά την σχεδόν καθολική κατακραυγή, το ΚΑΣ και σήμερα άναψε το “πράσινο φως” για τα γυρίσματα της σειράς ” Η μικρή τυμπανίστρια ” του BBC, στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο! Πιο συγκεκριμένα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είπε “Ναι” στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη «Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ.

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ΑΕ», με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC, βασισμένης στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το «όχι» του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Την ίδια ώρα εξετάζεται αίτημα Κινέζικης εταιρίας για αδειοδότηση και πάλι στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 thoughts on “Διόρθωσε το λάθος του το ΚΑΣ και είπε “Ναι” για τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο!

  1. Κανένα “λάθος” δε διόρθωσε το ΚΑΣ. Αντιθέτως, η κινηματογραφική παραγωγή του BBC ήταν αυτή που αναγκάστηκε να αμβλύνει τις απαιτήσεις της και να καταθέσει μια πιο λογική πρόταση, την οποία και το ΚΑΣ δέχτηκε.

Leave a Reply

Top