Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δημεύθηκε όλη η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη φυλακή η Βίκυ, 1,5 εκατομμύριο αποζημίωση στο Δημόσιο για τις μίζες

Δημεύθηκε όλη η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη φυλακή η Βίκυ, 1,5 εκατομμύριο αποζημίωση στο Δημόσιο για τις μίζες

Αυλαία έπεσε σήμερα μετά από τρία χρόνια στην δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα με την δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Tο δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Από τα χρήματα αυτά το μεγαλύτερο μέρος περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ επιδικάστηκε στον πρώην υπουργό.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Άμυνας – κινητά και ακίνητα – είναι δημευμένα ως προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Ταυτόχρονα το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη, ώστε να μην δημευθεί το σπίτι της στο Χαλάνδρι, το οποίο όπως είπε η ίδια νωρίτερα είναι γονική παροχή.

Επίσης δημεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 13 κατηγορουμένων.Δεσμεύθηκε η περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώ αποδευσμεύθηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου , λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια).

Η κόρη του Άκη Τσοχατζοπούλου έχει επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Την Πέμπτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

Πηγή: newspost.gr / newsit.gr

Leave a Reply

Top