Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απίθανες “Κωλοτούμπες” Μανιαδάκη στην Προανακριτική: Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έκαναν την δουλειά τους με ζήλο! Σκάνδαλο η Novartis” – “Δεν ισχύουν όσα είπα ως προστατευόμενος μάρτυρας αλλά …” – Ραγκούσης: “Καταλαβαίνω ότι μεταφέρετε κάποιο μήνυμα”!

Απίθανες “Κωλοτούμπες” Μανιαδάκη στην Προανακριτική: Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έκαναν την δουλειά τους με ζήλο! Σκάνδαλο η Novartis” – “Δεν ισχύουν όσα είπα ως προστατευόμενος μάρτυρας αλλά …” – Ραγκούσης: “Καταλαβαίνω ότι μεταφέρετε κάποιο μήνυμα”!

Ολοκληρώθηκε χθες η τριήμερη (Τρίτη-Τετάρτη- Πέμπτη) κατάθεση του μαρτυρα Νίκου Μανιαδάκη στην Προανακριτικη! Φανερή η προσπάθεια να βγάλει λάδι τον εαυτό του καθως βρισκεται υπό κατηγορία γα το σκάνδαλο Novartis από τους Εισαγγελέις Διαφθοράς, του Νίκου Μανιαδάκη στην Προανακριτική, και αυτό ηταν κατι που εγινε αντιληπτό από την πρώτη τοποθέτησή του στην Προανακριτική. Περαν λοιπόν των διάφορων άλλων απίθανων πραγμάτων ππυ ακούστηκαν και από την πλευρά κάποιων ερωτώντων βουλευτων-μελών της Προανακριτικής κυριως από την πλευρά της ΝΔ, αίσθηση προκάλεσαν καταθέσεις του μάρτυρα όπως οτι ” η Αμερικανική Δικαιοσυνη και το FBI του ασκούσαν πιέσεις , παραλληλα με τους Έλληνες Εισαγγελείς Διαφθοράς, να καταθέσει κατα συγκεκριμενων πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα…”
Στην διάρκεια της τρίτης ημερας της κατάθεσής του στην Προανακριτικη, ο Νικος Μανιαδάκης το “γύρισε” εντελώς και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, δήωσε πως “οι εισαγγελείς σε έναν μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους με ζήλο, προσπάθησαν να βρουν την αλήθεια, προσπάθησαν να διερευνήσουν (το ΣΚΑΝΔΑΛΟ)”, ενω αήσε υπονοούμενα οτι ενδεχομένως να αναίρεσει οσα εχει καταθέσει το προηγούμενο διάστημα ως προστατευόμενος μαρτυρας … “Μεταφέρετε μηνυματα…” σχολίασε σκωπτικά ο Γιάννης Ραγκούσης!

Χαρακτηριστικοί οι διάλογοι φωτιά:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κύριε Μανιαδάκη, οι πιέσεις που λέτε ότι σας άσκησαν οι εισαγγελείς θεωρείτε ότι το έκαναν στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους, που την αναγνωρίσατε κάποια στιγμή, να αποκαλυφθεί η αλήθεια για ένα σκάνδαλο, όπως εσείς το ονομάσετε, ναι ή όχι;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς): Ναι. Πιστεύω ότι οι εισαγγελείς σε έναν μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους με ζήλο, προσπάθησαν να βρουν την αλήθεια, προσπάθησαν να διερευνήσουν…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Άρα, δεν είναι ούτε ψεύτες, ούτε εκβιαστές, ούτε διεφθαρμένοι. Εγώ νόμιζα ότι θα δώσετε εύκολα την απάντηση, κύριε Μανιαδάκη. Για εσάς, δηλαδή.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς):Αυτή είναι η δική σας εκτίμηση. Εμένα με ρωτήσατε κάτι συγκεκριμένο και το απάντησα. Θεωρώ σε μεγάλο βαθμό ότι τους έδιναν στοιχεία, είχαν μαρτυρίες και τις διερευνούσαν οι άνθρωποι.
Τις προηγούμενες δυόμισι μέρες μοιράστηκα μαζί σας όσο πιο…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Μανιαδάκη. Δεν θέλω τίποτα άλλο να ρωτήσω

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς):Θέλω να εκτιμήσετε το γεγονός ότι από σεβασμό προς την αλήθεια και προς την προσπάθεια που κάνετε αυτή τη στιγμή, άσχετα από την οπτική γωνία του καθενός, νομίζω ότι αυτές τις δυόμισι μέρες κοντά σας προσπάθησα να δείξω ότι προσπαθώ να προστατεύσω τα δικαιώματά μου…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κι εμείς το έχουμε δείξει αυτό, κύριε Μανιαδάκη, προς εσάς.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς) Δεν αμφιβάλλω.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αυτό θα έλειπε!
Πείτε μου, σας παρακαλώ, θεωρείτε ότι ως προστατευόμενος μάρτυρας όσα έχετε καταθέσει είναι ψέματα;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς):Δεν ισχύουν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Άλλο το δεν ισχύουν και άλλο το αν είναι ψέματα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς): Ξαναλέω…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Πείτε αν εσείς θεωρείτε…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς):Παραμένω στην τοποθέτηση που έκανα στον Πρόεδρο την πρώτη μέρα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κύριε Μανιαδάκη, εγώ ξέρετε τι καταλαβαίνω από τη στάση σας, τις καταθέσεις σας ως προστατευόμενου μάρτυρα; Και θα καταλήξω σε συγκεκριμένη ερώτηση. Ότι δεν θέλετε να πείτε ότι ήταν ψευδείς οι καταθέσεις εκείνες, θέλετε να τις κρατήσετε εν υπνώσει. Ουσιαστικά εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιος πρέπει να παραλάβει κάποιο μήνυμα. Και ερωτώ συγκεκριμένα. Υπάρχει περίπτωση, κύριε Μανιαδάκη –και να το διατυπώσω για την ευκολία του χρόνου διαφορετικά, πιο ρητά-, αποκλείετε το ενδεχόμενο, δεσμεύεστε εδώ στην Επιτροπή δημοσίως για το ενδεχόμενο στο μέλλον να ισχυριστείτε ότι οι καταθέσεις σας ως προστατευόμενος μάρτυρας δεν είναι εκτός ισχύος, είναι εν ισχύι και είναι αληθινές; Αποκλείετε κάτι τέτοιο να το πείτε στο μέλλον; Δεσμεύεστε στην Επιτροπή; Αυτή είναι η ερώτησή μου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ (Μάρτυς): Νομικά δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Δεν έχω την αρμοδιότητα εγώ. Όμως επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, κύριε Ραγκούση, σε προσωπικό επίπεδο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εμένα μου αρκεί αυτό, κύριε Μανιαδάκη

Leave a Reply

10 + 5 =

Top