Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αδειάζει … στεγνά ο Νικήτας Κακλαμάνης, Λοβέρδο και Άδ.Γεωργιάδη για τα έγγραφα! Δείτε το απόσπασμα από τη «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ! (vid)

Αδειάζει … στεγνά ο Νικήτας Κακλαμάνης, Λοβέρδο και Άδ.Γεωργιάδη για τα έγγραφα! Δείτε το απόσπασμα από τη «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ! (vid)

«Ήταν ατόπημα να παραλάβω τα έγγραφα», ξεκαθάρισε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» (που παρουσιάζουν ηΚατερίνα Ακριβοπούλου με την Έλλη Τριανταφύλλου) , ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, προχθές, Τρίτη ως προεδρεύων αρνήθηκε να παραλάβει τα απόρρητα έγγραφα τα οποία του απέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Επισήμανε δε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα «ήταν απόρρητα», αλλά «δεν είχαν την ίδια διαβάθμιση, άλλο είχε διαβάθμιση ένα και άλλο πέντε, δηλαδή αυστηρά απόρρητο».

Ο Νικ Κακλαμάνης δήλωσε ότι εν τέλει «τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά της Βουλής, κατατέθηκαν σε μένα, προσωπικά, με δική μου ευθύνη» και συνέχισε λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή δεν είχα πρόχειρο τον νόμο για έγγραφα υψίστης ασφαλείας, αλλά μου ήλθε στο μυαλό ο Θεόδωρος Πάγκαλος που σε αντίστοιχη περίπτωση είχε στείλει στον εισαγγελέα με το αδίκημα της κατασκοπείας δημοσιογράφο για διάρρευση επίσημου έγγραφου. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και το Κοινοβούλιο». Και συνέχισε ( σε εντελώς διαφορετικό μηκος κύματος από την ανακοίνωση της ΝΔ κατά του Νίκου Βούτση πριν από λίγη ώρα … ) «δεν έκανα τυπική παραλαβή και απλά πήρα τα έγγραφα. Τα έβαλα σε ένα φάκελο και τον έστειλα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ορθώς τον άνοιξε στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «σωστά ζητά εξηγήσεις η ΝΔ», ενώ προσέθεσε ότι ο κ. Καμμένος «βιάστηκε να πει ότι θα τα αποχαρακτηρίσει αυτός γιατί έχει συσταθεί ΕΔΕ».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίθεση της ΝΔ προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο κ. Κακλαμάνης περιορίστηκε να απαντήσει: «Υπενθυμίζω, χωρίς σχόλιο, στην ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι δεν διαφώνησε κανείς».

 

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top