Είστε εδώ

Τον Γιώργο Πατούλη τον ενοχλεί η εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί! Σφοδρά πυρά από τη Ρένα Δούρου

“Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 1944, ώρα 11 το πρωί. Οι Γερμανοί δεν έχουν προλάβει ακόμα να εκκενώσουν την πόλη κι ο λαός της πρωτεύουσας, από τις συνοικίες, τα εργοστάσια, τα σχολεία, τα υπουργεία, τα καταστήματα, ξεχύνεται στους αθηναϊκούς δρόμους ζητωκραυγάζοντας για την απελευθέρωσή του. Οι 1.264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό είχαν πια τελειώσει και στην Ακρόπολη κυμάτιζε η ελληνική σημαία”

Την απόφαση να καταργήσει την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας, από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, σαν σήμερα, η διοίκηση Πατούλη, στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Ζωής.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Ζωής «από το 2015 η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής της Περιφέρειας Αττικής τιμούσε αυτή την επέτειο με εκδηλώσεις αντιφασιστικής μνήμης, ανοικτών σε όλους τους πολίτες.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, τον Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ, καθιέρωσε την εκδήλωση «12 Οκτωβρίου Η Αθήνα Ελεύθερη».

Η Δύναμη Ζωής υπενθυμίζει ότι «επρόκειτο για σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, μουσικής, ιστορικών περιπάτων με τον ιστορικό Μ. Χαραλαμπίδη, εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μια Γιορτή Μνήμης, ένα αντίδοτο στο κύμα ιστορικού αναθεωρητισμού που επιστρέφει.

Μια γιορτή γνώσης, αντίστασης, μια αντιναζιστική γιορτή, που κατάργησε, επικαλούμενη αρχικά την πανδημία, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας».

«Η τελευταία εκδήλωση με τη συμμετοχή της Περιφέρειας έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Μια απόφαση της Διοίκησης Πατούλη που λέει πολλά, προκαλώντας θλίψη και οργή» αναφέρει καταληκτικά η Δύναμη Ζωής.

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής Ρένα Δούρου σε ανάρτησή της, δημοσίευσε φωτογραφίες από τελευταία εκδήλωση επί των ημερών της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *