Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το ΥΠΕΞ απαντά σε δυσφημιστικό άρθρο της FAZ για τον Τσίπρα και την Ελλάδα: “Όσο πλησιάζει η ώρα να βγούμε από την επιτροπεία κάποιοι θα κάνουν και θα γράφουν τα πάντα για να το αποτρέψουν…”

Το ΥΠΕΞ απαντά σε δυσφημιστικό άρθρο της FAZ για τον Τσίπρα και την Ελλάδα: “Όσο πλησιάζει η ώρα να βγούμε από την επιτροπεία κάποιοι θα κάνουν και θα γράφουν τα πάντα για να το αποτρέψουν…”

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ξένου ΜΜΕ, αναφορικά με το δυσμενές δημοσίευμα στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung για την Ελλάδα, είπε πως:

«Όσο πλησιάζει η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και η έξοδος από τα μνημόνια, τόσο συγκεκριμένοι κύκλοι και μέσα ενημέρωσης επιδιώκουν τη δημιουργία αρνητικών και εσφαλμένων εντυπώσεων προκειμένου να μην επιτρέψουν να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τον έλεγχό τους».

Πρόκειται για άρθρο γνώμης του Richard Fraunberger με τίτλο, «Η μιζέρια των Ελλήνων» και υπότιτλο, «Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Top