Είστε εδώ

Το ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: “Nα αφήνει ανοιχτό να συνεργαστεί με την δεξιά του Μητσοτάκη … αυτή δεν είναι η παρακαταθήκη του Παπανδρέου που τα έβαζε μόνο με τη δεξιά”

“Ο Αντρέας είχε μέτωπο με τη Δεξιά … Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μητσοτάκη”

Ξεκάθαρη θέση ως προς την τακτική του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

Η τακτική των ίσων αποστάσεων από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που εφαρμόζει απαρέγκλιτα ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο πλησιάζουμε στην 21η Μάη, αναμφίβολα δημιουργεί πίεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτώμενος (OPEN TV) εάν η Ν.Δ. συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ απάντησε «αυτό δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζω πως ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει με ξεκάθαρο τρόπο να βγει και να πει πως με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι».

Η τακτική αυτή χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «οξύμωρη» και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν «να διεκδικεί την αποκλειστικότητα της παρακαταθήκης της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου και να αφήνει ανοιχτό να συνεργαστεί με την δεξιά του Μητσοτάκη» φθάνοντας στο συμπέρασμα πως «αυτή δεν είναι η παρακαταθήκη του Παπανδρέου που τα έβαζε μόνο με τη δεξιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας την αναφορά στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θεωρώ πολύ προβληματικό ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει ως μοναδική προϋπόθεση στο δημόσιο διάλογο το θέμα των προσώπων, των πολιτικών. Είναι πρωτοφανές σε ευρωπαϊκό επίπεδο να πηγαίνουμε σε εκλογές απλής αναλογικής και το τρίτο κόμμα που όπως φαίνεται θα έχει 20 μονάδες διαφορά από το πρώτο να θέλει να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει πρωθυπουργό. Το ζήτημα είναι οι πολιτικές όχι τα πρόσωπα».

Και συνέχισε λέγοντας πως «επιλογές με πρωθυπουργό χωρίς της έγκριση του λαού δεν βγήκαν σε καλό», ενώ παρατήρησε πως στα εκλογικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μεγάλες διαφορές. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δυσκολία γιατί στο κόμμα του επικρατούν δύο διαφορετικές γραμμές».

Πηγή: efsyn.gr

 

Μια σκέψη στο “Το ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: “Nα αφήνει ανοιχτό να συνεργαστεί με την δεξιά του Μητσοτάκη … αυτή δεν είναι η παρακαταθήκη του Παπανδρέου που τα έβαζε μόνο με τη δεξιά”

  1. Προσεχώς:
    Ανδρέας Λοβέρδος, Πράσινος ‘Ηλιος και Κάρμινα Μπουράνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *