Είστε εδώ
Home > FAQ media > To twitter πουλήθηκε όσο περίπου το ΑΕΠ μιας υπό ανάπτυξη χώρας: 44δις δολάρια στον ιδιοκτήτη της Tesla Έλον Μάσκ!

To twitter πουλήθηκε όσο περίπου το ΑΕΠ μιας υπό ανάπτυξη χώρας: 44δις δολάρια στον ιδιοκτήτη της Tesla Έλον Μάσκ!

Το Τwitter αλλάζει χέρια, αφού όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ήρθε σε συμφωνία για την πώλησή του στον Έλον Μασκ και μάλιστα για το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η συμφωνία θέτει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla επικεφαλής μιας εταιρείας με 217 εκατομμύρια χρήστες και σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας και της ατζέντας των μέσων ενημέρωσης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η αρχική απροθυμία του Twitter να αποδεχθεί μια συναλλαγή φάνηκε να εξασθενεί αφού ο Μασκ επιβεβαίωσε ένα πακέτο επιπλέον χρηματοδότησης για τη συμφωνία και οι μέτοχοι συμφώνησαν με αυτό.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι το Twitter θα αναμορφωθεί υπό την ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στον έλεγχο του περιεχομένου, έχοντας περιγράψει τον εαυτό του ως «απόλυτο υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου».

Η συμφωνία δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού, επειδή τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μασκ – η Τesla, η επιχείρηση πυραύλων SpaceX και η εταιρεία κατασκευής σηράγγων Boring Company – δεν ανταγωνίζονται το Twitter.

Ωστόσο, η συμφωνία είναι πιθανό να προκαλέσει σχόλια από πολιτικούς φορείς, δεδομένης της επιρροής του Twitter ως πηγής πληροφόρησης και της στάσης του Μασκ στo ζήτημα της ελευθερίας του λόγου.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

20 − ten =

Top