Είστε εδώ

To The FaQ δεν “τσίμπησε” … ποτέ! Ο Μπόρις Τζόνσον δεν γύρισε για να διεκδικήσει εκ νέου την Πρωθυπουργία, αλλά για να δηλώσει παρών και να “ντιλάρει” μερίδιο εξουσίας στην επόμενη μέρα!

Ήμασταν ίσως το μοναδικό Μέσο που δεν πήραμε ούτε λεπτό στα σοβαρά την είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον διέκοψε τις … διακοπές του στην Καραιβική και επέστρεψε στο Λονδίνο για να διεκδικήσει την αρχηγία μετά την παραίτηση της Τρας! Με τον Στράμερ σίγουρο νικητή όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες και γνωρίζοντας πως ο ίδιος είναι καμμένο χαρτί για τους Συντηρητικούς, το μόνο που θέλει είναι να επιβεβαιώσει τον ρόλο του “βαρόνου” στο κόμμα του και να ντιλάρει μερίδιο της εξουσίας, στην επόμενη μέρα, είτε αυτή περιλαμβάνει τον Σούνακ, είτε … κάποιο άλλο πρόσωπο!

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα θέσει υποψηφιότητα στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών, αφήνοντας τον Ρίσι Σουνάκ τον επικρατέστερο υποψήφιο για να αναδειχθεί πρωθυπουργός της Βρετανίας στη θέση της Λιζ Τρας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είχε δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, αλλά είχε πει στους υποστηρικτές του ότι ήθελε να θέσει υποψηφιότητα, συγκεντρώνοντας την υποστήριξη επτά υπουργών: Jacob Rees-Mogg, James Cleverly, Anne-Marie Trevelyan, Nadhim Zahawi, Alok Sharma, Simon Clarke και Chris-Heaton Harris..

Τελικά ο  Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αφού μέχρι το απόγευμα της Κυριακής έφτασε να έχει δηλώσει μόλις 60 υποστηρικτές – πολύ κάτω από το όριο των 100 βουλευτών που απαιτείται για να μπει στο ψηφοδέλτιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος παρά το γεγονός ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη των βουλευτών. Είπε ότι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «αυτό δεν θα ήταν απλώς το σωστό», καθώς «δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο».

Είπε ότι λόγω της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με τους Sunak και Mordaunt, «φοβάμαι ότι το καλύτερο είναι να μην επιτρέψω να προχωρήσει η υποψηφιότητά μου και να δεσμεύσω την υποστήριξή μου σε όποιον πετύχει». «Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *