Είστε εδώ

Το σύνδρομο της σύγχρονης Wonder Woman!

Συχνά συγκρίνουμε το μυαλό μας με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αλλά όταν φθάσει σε σημείο κορεσμού δεν μπορούμε όπως στον υπολογιστή να βάλουμε μια νέα κάρτα μνήμης. Υπερκόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης, αϋπνίες, μειωμένα αντανακλαστικά-από την στιγμιαία αμνησία μέχρι το αυτοκινητιστικό ατύχημα, όταν το μυαλό μας υπερλειτουργεί οι συνέπειες μπορεί να είναι δραματικές. Και τι θα λέγατε να το κάνατε disconnect για ένα διάστημα για να το ξεκουράσετε λίγο;
Μυαλό: ένας σούπερ ήρωας
Η δουλειά, ο γάμος, η συμβίωση, τα παιδιά. Τόσα πράγματα που πρέπει κανείς να σκεφτεί ταυτόχρονα! Θεωρητικά, όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα και ελκυστικά. Προσοχή όμως στο σύνδρομο της Wonder Woman. Μπορεί πολύ εύκολα να διολισθήσουμε στον ψευδοηρωϊσμό όπου θέλουμε να τα προλάβουμε όλα, σφίγγουμε τα δόντια και συνεχίζουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Και αν προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μερικά από αυτά; Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο το σύντροφό μας, το συνάδελφό μας και να τους αφήνουμε να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες, χωρίς να τους ελέγχουμε και να τους επιβλέπουμε συνέχεια; Και έτσι να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για εμάς, για λίγη άσκηση, ένα βιβλίο, το αγαπημένο μας σήριαλ; Να ξεφύγει το μυαλό μας;
floatingΕλευθερωθείτε από τη πίεση
Η τελειομανία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας πίεσης του μυαλού μας. Το να επιδιώκουμε το «τέλειο» μας οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο. Πάντα, θα υπάρχει μια λεπτομέρεια που μας διαφεύγει. Μια τάση που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εμμονή. Μια αποτελεσματική λύση είναι να ορίζετε προθεσμίες. Μετά τη παρέλευσή τους, σταματάτε να ασχολείστε με το θέμα, ενώ παράλληλα μην ξεχνάτε να σημειώνετε μέσα στη μέρα τα μικροπράγματα που σας έδωσαν χαρά.
Απενεχοποιειθείτε !
Kάντε ένα διάλειμμα! Καμιά φορά το μυαλό μας δεν συνεργάζεται, θέλουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αλλά δεν το καταφέρνουμε. Η αυτοσυγκέντρωση θα σας επιτρέψει να κατευθύνετε τις σκέψεις σας όπου θέλετε και να χαλαρώσετε ψυχικά και σωματικά.
Αποσυνδεθείτε για να ξεκουραστείτε
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι. Παντού, πάντα και με όλους. Αυτό όμως δεν είναι καλό για το μυαλό μας. Αυτή η συνεχής ροή πληροφοριών, είναι ανθυγιεινή και μας εμποδίζει να συγκεντρωθούμε. Αν θέλουμε να ανακουφίσουμε το μυαλό μας θα πρέπει να μάθουμε να αποσυνδεόμαστε.
Κοιμηθείτε!
Το μυαλό μας έχει ανάγκη από ύπνο !Κι όμως μπορεί να μας εμποδίζει να κοιμηθούμε ακόμα και όταν είμαστε ξεθεωμένοι από την κούραση Ιδέες, εκκρεμότητες, ανησυχίες «στριμώχνονται» στο μυαλό μας που δουλεύει με αστραπιαίες ταχύτητες. Γι’ αυτό δεν πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο αμέσως μετά το σερφάρισμα στο Internet ή μετά το τέλος μιας ταινίας δράσης στην τηλεόραση. Δώστε στο μυαλό σας χρόνο να ηρεμήσει πριν κοιμηθείτε. Διαβάστε λίγο,ακούστε απαλή μουσική, κάντε ασκήσεις αναπνοής. Και μετά όνειρα γλυκά!
Πηγή: Marie-Claire.fr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *