Είστε εδώ

To «success story» Μητσοτάκη στην τελευταάι ίσως σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών σε αυτή τη Βουλή

Το «success story» των τριών χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία παρουσίασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός που έδειξε έτοιμος να αποδράσει, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Του Στράτου Ιωακείμ / Πηγή: efsyn.gr

Μάρτυρες, ίσως, της τελευταίας σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (με την τωρινή της σύνθεση) γίναμε το μεσημέρι της Τετάρτης. Στο δρόμο για τις πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοίρασε και πάλι υποσχέσεις, αναφέρθηκε με αυταρέσκεια στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση του τα τρία προηγούμενα χρόνια και χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής «έντυσε» με ωραία λόγια την κακοστημένη παράσταση για την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές.

Μια ημέρα μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε σχεδόν από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπροστά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που επιχείρησαν να τονώσουν το ηθικό του αρχηγού τους χειροκροτώντας επανειλημμένα, προχώρησε σε ένα μίνι-απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, εκθείασε το κυβερνητικό έργο και το μόνο που δεν είπε είναι πότε θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνθήκες μιας ζοφερής οικονομικής κρίσης, ευλόγησε «τα γένια του» για τις οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησής του και απαρίθμησε τα «επιτεύγματά» της αναφέροντας τα τέσσερα κεφάλαια κοινωνικής πολιτικής: Ζητήματα εργασίας, Καταπολέμηση της ανεργίας, Κοινωνική ασφάλιση και Προστασία των αδύναμων.

Φυσικά δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για μια «τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα» που έφερε τη χώρα «ένα βήμα πριν από το γκρεμό». Μίλησε μάλιστα για μνήμη και όχι ανάμνηση για το 2015 που οι συνταξιούχοι «έκλαιγαν στα πεζοδρόμια».

Χρησιμοποιώντας ένα διχαστικό λόγο επεσήμανε «ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν» και ερχόμενος στη σήμερα τοποθέτησε την Ελλάδα «στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *