Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το σαφές μήνυμα της παρουσίας του Νίκου Παππά στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου

Το σαφές μήνυμα της παρουσίας του Νίκου Παππά στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου

Απολύτως ξεκάθαρο πολιτικό μηνυμα ( με πολλαπλούς αποδέκτες ), απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται ο Υπ ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς αλλά και η ΕΡΤ και μάλιστα από ετερόκλητα κέντρα, θεωρειται από πολιτικούς αναλυτές, ότι έστειλε Αλέξης Τσίπρας, με την παρουσία του Νίκου Παππά, όχι μονον στην κρισιμης σημασίας τριμερή Ελλαδας, Κύπρου, Αιγύπτου, στην Κρήτη, αλλά και με την επιλογή να υποδεχθεί ο ίδιος, τόσο τον Πρόεδρο Αλ Σίσι, όσο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

O Νίκος Παππάς που είχε σειρά κρισιμων επαφών με τους ομολόγους του Υπουργούς της Κυπρου και της Αιγύπτου, …

… και την Πέμπτη υπογράφει Μνημονίο Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ με τον Νίκο Κοτζιά, στέλνοντας και το δικό τους μήνυμα για την πλήρη στήριξη του Μαξίμου στις ενεργειες του Υπουργού Εξωτερικών και την προσήλωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπενθυμίζεται οτι ΥΠΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς συνοδευσε τον Πρωθυπουργό και στο πρόσφατο ταξιδι του στις ΗΠΑ, για την Συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΟΗΕ!

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των τριών κρατών ( Ελλαδα-Κύπρος-Αίγυπτος ), συνάντηση εργασίας με την Κύπρια υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Αιγύπτιο υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής, Δρ. Αμρ Ταλαάτ, είχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της 6ης τριμερής Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στην Ελούντα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών του Συνεργατικού Δικτύου Καινοτομίας Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας (CEG COIN) και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ICT, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 25-28 Νοεμβρίου, η διοργάνωση HACKATHON στη Λευκωσία την άνοιξη του 2019 και η δημιουργία κοινού Περιπτέρου στη ΔΕΘ του επόμενου έτους.

Οι υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις – με βάση την εμπειρία και τις δράσεις των τριών χωρών – για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς/5G και άλλα.

Leave a Reply

Top