Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το “προφίλ” του πρώτου κρούσματος στην Αθήνα έδωσε ο Βασ. Κικίλιας

Το “προφίλ” του πρώτου κρούσματος στην Αθήνα έδωσε ο Βασ. Κικίλιας

Μία νεαρή γυναίκα γύρω στα 40 νοσηλεύεται στο Αττικόν το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην πρωτεύουσα και όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Κατά τον κ.Σωτήρη Τσιόδρα άτομα υψηλού κινδύνου για να έχου μολυνθεί από κρούσμα θεωρούνατι εκείνοι που έχουν υπάρξει με το περιστατικό για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση κάτω των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι που μπαίνουν και σε προτεραιότητα σε ότι αφορά στους εργαστηριακούς ελεγχους.

Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με το τρίτο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολουθηση της υγείας τους ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Σε ότι αφορά πάντως στο παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι το παιδί δεν είχε πάει τη Δευτέρα στο σχολείο ενώ την επόμενη ημέρα πήγε εκδορομή. Ειναι ωστόσο καλά στην υγεία του ενώ όλα τα παιδιά που ήρθαν σε επαφήν μαζί του έχουν ενημερωθεί για το τι πρέπει να πράξουν.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top