Είστε εδώ

Το “Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο” μόνο στον … Πούτιν είδε “εγκλήματα πολέμου”! Ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου

Το Δικαστήριο που δεν εξέδωσε ποτέ εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου κατά του Ετσεβίτ και των Τούρκων εγκεφάλων του Αττίλα που αιματοκύλησε την Κύπρο, ή κατά των ηγετών της Δύσης που βομβάρδισαν και σκοτωσαν αμάχους στο Βελιγράδι και τις άλλες πόλεις της Σερβίας, εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία.

Το δικαστήριο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Πούτιν «φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και για την παράνομη μεταφορά πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης της Maria Alekseyevna Lvova-Belova, της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παρόμοιες κατηγορίες.

Οι δικαστές σκέφτηκαν να εκδώσουν μυστικά εντάλματα, αλλά αποφάσισαν ότι η δημοσιοποίησή τους θα μπορούσε να «συμβάλει στην πρόληψη της περαιτέρω διάπραξης εγκλημάτων».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της μονοετούς εισβολής της στη γείτονά της.

Ηπρώτη αντίδραση της Ρωσίας μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να στείλει ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Πούτιν και της επιτρόπου για τα δικαιώματα των παιδιών Μαρία Αλεξέγιεβα Λβόβα-Μπελόβα, ήταν φυσικά να απορρίψει κάθε κατηγορία και να ακυρώσει την σημασία του εντάλματος.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ με ανάρτησή της στο Telegram, ξεκαθάρισε πως «οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν καμία σημασία για τη χώρα μας, ούτε από νομική άποψη».

«Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν έχει καμία υποχρέωση βάσει αυτού», εξήγησε η Μαρία Ζαχάροβα και επανέλαβε πως η Ρωσία δεν συνεργάζεται με το όργανο και πως «πιθανά εντάλματα σύλληψης που έρχονται από το Διεθνές Δικαστήριο θα είναι νομικά άκυρα για εμάς».
Μήνυμα της Μαρίας Ζαχάροβα στο Telegram
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *