Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Το Protagon και το Liberal δεν έχουν αρχοντοχωριατιά (φυσικά) ( του Δημήτρη Κανελλόπουλου )

Το Protagon και το Liberal δεν έχουν αρχοντοχωριατιά (φυσικά) ( του Δημήτρη Κανελλόπουλου )

Τώρα όμως που έκανε εκδήλωση εκεί το Ιδρυμα Κ.Μητσοτάκης δεν ενοχλούνται, αντιθέτως εκστασιάζονται: «Σε μια φορτισμένη συγκινησιακά εκδήλωση παρουσία στελεχών της ΝΔ, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αλλά και εκπροσώπων κομμάτων και του δικαστικού χώρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση για την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με θέμα “η παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας για τη Δημοκρατία του αύριο” που διοργάνωσαν το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η έδρα Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Stanford» έγραψε το Protagon.

Τώρα δεν υπάρχει «άλωση του πλέον χαρακτηριστικού συμβόλου της αστικής ζωής της Αθήνας», δεν υπάρχει «προκλητική απόφαση» ούτε «ένδειξη νοοτροπίας» και άλλα αντίστοιχα. Γιατί τώρα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έχουμε μόνο συγκίνηση γιατί στο ιερό Μέγαρο ήταν (εκτός φυσικά από τον Γιάννη Στουρνάρα, βοήθειά μας) «η οικογένεια Μητσοτάκη, οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ, οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας» και άλλοι.

Αλλωστε στην εκδήλωση αυτή όπως γράφει και η έγκριτη Καθημερινή, «ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε ισχυρούς συμβολισμούς με πολλαπλούς αποδέκτες». Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία, η καλή εφημερίδα μας διαβεβαίωσε πως ο κ.Μητσοτάκης τα είπε όλα αυτά «ορμώμενος από την εξωστρέφεια που οδήγησε την αρχαία Ελλάδα σε ευημερία».

Πόσο πλέμπα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστεροί ρε φίλε, πόσο αρχοντοχωριάτες τέλος πάντων…

Ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου στo koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top