Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το Ποτάμι παραμένει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά αναμένεται να έχει απώλειες στην ψηφοφορία

Το Ποτάμι παραμένει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά αναμένεται να έχει απώλειες στην ψηφοφορία

Σχετικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών επαναβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Σραυρο Θεοδωράκη η τοποθέτηση ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης. Αναμένει τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή της πΓΔΜ, όπου θα φανεί ο βαθμός προσαρμογής των γειτόνων μας στη νέα πραγματικότητα. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού». Εβούτοις δύο τουλάχιστον από τους βουλευτές του Ποταμιού εχουν σχεδόν δηλώσει ανοιχτα την αντιθεσή τους στο να περάσει αυτη η Συμφωνία από αυτην την Βουλή…

Παράλληλα πρόταση σε όλα τα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ να συνηγορήσουν σε μια εκτεταμένη αναθεώρηση με 151 ψήφους της Βουλής και το ακριβές περιεχόμενο της αναθεώρησης να καθορισθεί με ευρύτερη συναίνεση από την επόμενη Βουλή με 180 ψήφους, απευθύνει το Ποτάμι μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του Πολιτικού του Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν το Ποτάμι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 για να μπορέσουν να υπάρξουν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και ταυτόχρονα να πάψει η υποχρέωση του κράτους στην θρησκευτική διαπαιδαγώγηση.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top