Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Το Μπογδανίζειν εστί ασχημονείν (του Μάνου Χωριανόπουλου)

Το Μπογδανίζειν εστί ασχημονείν (του Μάνου Χωριανόπουλου)

Του Μάνου Χωριανόπουλου

Ο χαριεντισμός του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με χρυσαυγίτη στο Twitter και οι ευχές για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τη συνδρομή ερπυστριοφόρων, προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά καμία έκπληξη.

Η φυσική κατάληξη κάποιου που δημόσια έχει χαρακτηρίσει μια μάνα, η οποία έχει χάσει το παιδί της “λυτή” και τον δολοφόνο του παιδιού της “ράκος”, δείχνοντας ασέβεια στo θύμα και συμπόνια στο φονιά, είναι να ονειρεύεται τανκς και να συνομιλεί με χρυσαυγίτες.

“Λυτή” η μάνα Φύσσα στη δίκη, όταν βλέπει τον καημένο τον Ρουπακιά, ο οποίος είναι πολύ στενοχωρημένος. Μπογδάνεια αντίληψη της πραγματικότητας. Η συγκεκριμένη περσόνα, φαντασιώνεται εδώ και καιρό την επιστροφή σε ένα μετεμφυλιακό κράτος, όπου μια καθαρή δεξιά θα κυνηγάει τους “χαβιαροσταλίνες” που τόλμησαν να “ξεπουλήσουν τη Μακεδονία τη μέρα του οσίου Μακεδονίου”.

Συνωμοσιολογία, ύβρεις, χυδαιότητα και αγένεια με περιτύλιγμα σοβαροφάνειας, στόμφου και θράσους. Δεν θα άξιζε ούτε λεπτό προσοχής στις μέρες μας, αν δεν γύρναγε αριστερά-ακροδεξιά να διαλαλεί ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ενός κόμματος που ο ίδιος το ονειρεύεται σκληρά δεξιό και φιλελεύθερο και φυσικά όχι κεντροδεξιό. Προφανώς αυτό το κάνει με τις πλάτες κάποιων εντος ΝΔ, που απολαμβάνουν τα λογύδρια για τις “σταλίνες” και τους “Μαδούρους”, κάποιων που αγνοούν τις αρχές του κόμματος στο οποίο βρίσκονται ως επισκέπτες.

Να συμμερίζεται άραγε και η ηγεσία αυτές τις απόψεις; Πιθανότατα όχι. Ο Μπογδάνος ονειρεύεται το κλείσιμο της ΕΡΤ, τη στιγμή που το κόμμα στο οποίο θα ήθελε να είναι υποψήφιος, άρει το εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση.
Ταυτόχρονα, αυτοχρίζεται υποψήφιος και κάνει ότι το σκέφτεται κιόλας, λες και η ηγεσία του κόμματος, τον παρακαλάει.

Είναι προφανές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βάλει τέλος στο ανέκδοτο “υποψηφιότητα Μπογδάνου στη Νέα Δημοκρατία” και να μην τον στερήσει από τον εκτός συνταγματικού τόξου χώρο, στον οποίο πραγματικά ανήκει.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top