Είστε εδώ

Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν “καλά” στο ΕΣΥ: Προκήρυξη-πρόκληση Γκάγκα για προσλήψεις 126 Διευθυντών εν μέσω εκλογών! Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Δεν έχουν το Θεό τους. Τακτοποιήσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη!

Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μετά την εγκύκλιο για τις εφημερίδες που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και τελικά αναγκάστηκε να την αποσύρει.

Αυτή τη φορά, η κυρία Γκάγκα προκήρυξε – στο… παρά πέντε των εκλογών – πάνω από εκατό θέσεις συντονιστών διευθυντών στο ΕΣΥ.

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε χρόνο που απαγορεύονται ρητά οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο», τονίζει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, «η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα έσπευσε να προκηρύξει 126 θέσεις Γιατρών – Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας».

Όπως σημειώνει, «τη στιγμή δηλαδή που έχουν ‘παγώσει’ τα πάντα στο κράτος, που το ΕΣΥ είναι υπό διάλυση και το κύμα παραίτησης γιατρών έχει διογκωθεί, η αρμόδια για τα νοσοκομεία αναπλ. υπουργός ενδιαφέρεται όχι να καλύψει επείγουσες ανάγκες της δημόσιας περίθαλψης, αλλά να προβεί σε πελατειακού χαρακτήρα διευθετήσεις ημετέρων».

Ο αμρόδιος τομέας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «η σπουδή αυτή είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη» και υπογραμμίζει πως «αυτό που χρειάζεται το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του είναι γενναία αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης και όχι μικροκομματικά ‘μαγειρέματα’ για τις διευθυντικές θέσεις».

«Η άμεση ακύρωση της προκήρυξης είναι το αυτονόητο και επιβεβλημένο», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «το στοίχημα είναι η αλλαγή πορείας στα υγειονομικά πράγματα και η αντιστροφή του κλίματος πλήρους αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας».

«Αρκετά λοιπόν με το χρεωκοπημένο μοντέλο της ευνοιοκρατίας και του ρουσφετιού, που υπερασπίζεται με ‘νύχια και με δόντια’ η ΝΔ και το ‘σύστημα Μητσοτάκη’. Αρκετά με την απαξίωση, την αναξιοπρέπεια και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας», σημειώνει ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει πως «απέναντι στην καθολική κοινωνική απαίτηση για ισχυρό και αποτελεσματικό Δημόσιο, η δημοκρατική πολιτική διέξοδος είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μάη και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, που θα ‘επουλώσει τις πληγές’ του ΕΣΥ και του Κράτους Δικαίου στη χώρα».

ΚΚΕ: «Σκανδαλώδη η προκήρυξη Γκάγκα»
Για «σκανδαλώδη» προκήρυξη κάνει λόγο και το ΚΚΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση της ΝΔ ξαναχτύπησε μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, η οποία λίγο πριν τη λήξη της θητείας της επιδιώκει να περάσει και το παραμικρό αντιλαϊκό μέτρο που μπορεί».

«Μετά την απαράδεκτη εγκύκλιο για τις εφημερίες, που αναγκάστηκε να αποσύρει μετά από την κατακραυγή των νοσοκομειακών γιατρών, αυτή τη φορά αποφάσισε να προκηρύξει την πρόσληψη 126 συνολικά γιατρών για τη θέση του συντονιστή διευθυντή», σημειώνει ο Περισσός.

Και εξηγεί πως η Μίνα Γκάγκα «αποφάσισε δηλαδή να προκηρύξει, μετά από 15 χρόνια, θέσεις υπερπροϊσταμένων, οι οποίες είναι θέσεις – κλειδιά για την απαρέγκλιτη υλοποίηση της εχθρικής και εγκληματικής για το λαό πολιτικής στο χώρο της υγείας».

«Την ίδια στιγμή που πάγωσαν τις ελάχιστες θέσεις νέων ηλικιακά επιστημόνων, που προκήρυξαν μετά από 4 χρόνια για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, έρχονται νύχτα, μετά την προκήρυξη των εκλογών, να προχωρήσουν σε προσλήψεις ημετέρων, ‘πρόθυμων’ που θα υλοποιήσουν την εγκληματική τους πολιτική», υποστηρίζει το ΚΚΕ και «απαιτεί να ανακαλέσουν άμεσα τη σκανδαλώδη προκήρυξη».

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *