Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Το μετέωρο βήμα της Ευρώπης (του Μάκη Θεοδώση)

Το μετέωρο βήμα της Ευρώπης (του Μάκη Θεοδώση)

Βιώνουμε ένα διαφορετικό παγκόσμιο πόλεμο με ανθρώπους που χάνονται μόνοι τους σε θαλάμους ΜΕΘ. Αποχαιρετούν τους δικούς τους στις οθόνες των κινητών των γιατρών που παλεύουν να τους σώσουν.

Η εφαρμογή αυστηρών μέτρων κυκλοφορίας οδήγησε τον κόσμο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης του.

Τα κανάλια ευρείας εμβέλειας μας βομβαρδίζουν με ρεπορτάζ από την Ιταλία με φορτηγά να μεταφέρουν φέρετρα, συνεχόμενες ενημερώσεις για τη διασπορά του ιού.

Για να αντέξει ο απλός πολίτης τον περιορισμό του, πρέπει να σταματήσει αυτή η καταιγίδα ενημέρωσης. Να θεσπιστούν συγκεκριμένες ώρες, να εμπλουτιστούν με ταινίες και εκπομπές πολιτισμού τα προγράμματα, να ξεχνιέται ο πόνος.

Έχουμε σφραγιστεί στο σπίτι και ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αποτελεί τον μόνιμο καλεσμένο στο σαλόνι μας.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Όταν είχε πάει στην γείτονα χώρα το 1926, έγραφε πως στις κρίσιμες ιστορικές εποχές, ο ίσιος δρόμος χάνεται.

Χάνει ο καθένας το βηματισμό του, είναι ανάγκη να πηδήξεις. Ένα χάος μεσολαβεί ανάμεσα στο ετοιμόρροπο παλιό και το νέο κόσμο που η Μέρκελ δεν θέλει να κατανοήσει. Κάθε χώρα πρέπει να τολμήσει διαφορετικά θα χαθεί, η ύφεση θα επανέλθει δριμύτερη.

Οι οικονομικές και οι ψυχικές συνέπειες του κορωνοϊού μας σπρώχνουν χωρίς όπλα και τανκ. Ο Νότος γίνεται βορά του ισχυρού Βορρά για άλλη μια φορά, η Γερμανία αρνείται την έκκληση της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στην επιστολή των 9 χωρών προστέθηκαν οι χώρες της Βαλτικής και το μέτωπο φτάνει τις 14 χώρες απέναντι στην Γερμανία και τους τρεις δορυφόρους της.(Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία).

Η Ευρώπη είναι μια εταιρεία οικονομικών συμφερόντων και όχι των λαών και ο κορωνοϊός σκοτώνει την παγκοσμιοποίηση. Επαναφέρει το δόγμα: ο σώζων εαυτόν σωθήτω και το όραμα του εμπνευστή της ευρωπαϊκής ενοποίησης Ρομπέρ Σουμάν γκρεμίζεται.

Leave a Reply

8 − seven =

Top