Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Το μετάνιωσαν κιόλας οι Θεσσαλονικείς: Καλύτερος ο Μπουτάρης από το Ζέρβα, νέο πρόσωπο για Δήμαρχος! Τι αποκαλύπτει έρευνα της ALCO

Το μετάνιωσαν κιόλας οι Θεσσαλονικείς: Καλύτερος ο Μπουτάρης από το Ζέρβα, νέο πρόσωπο για Δήμαρχος! Τι αποκαλύπτει έρευνα της ALCO

Νέο πρόσωπο για δήμαρχο Θεσσαλονίκης θέλει το 59% των Θεσσαλονικέων στις δημοτικές εκλογές του 2023 ενώ μόλις το 29% επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Ζέρβα σύμφωνα με έρευνα της εταιρεία Alcο για λογαριασμό του MyPortal.gr.

Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ-όπως προκύπτει από την έρευνα-σε ότι αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης νέας θητείας από τον Κωνσταντίνο  Ζέρβα. Αρνητικοί στο ενδεχόμενο επανεκλογής του δηλώνει το 76% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θετικά βλέπει την επανεκλογή του το 47% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Αρνητική γνώμη για το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα σύμφωνα με την έρευνα της Alco έχει το 53% και θετική το 36%. Αντίστοιχα μη ικανοποιημένο δηλώνει το 60% των ερωτηθέντων και ικανοποιημένο μόλις το 33%.

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι περισσότεροι θεωρούν πως ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήταν καλύτερος ως δήμαρχος από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στην ερώτηση «θεωρείτε πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι καλύτερα, στα ίδια επίπεδα ή χειρότερος από τον προκάτοχό του Γιάννη Μπουτάρη», το 35% τον βρίσκει χειρότερο έναντι του προκατόχου και το 24% καλύτερο ενώ το 38% τους θεωρεί στο ίδιο επίπεδο.

Η έρευνα καταγράφει και μια σειρά προβλημάτων της πόλης στα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης βαθμολογείται από τους πολίτες αρνητικά, με αιχμή ζητήματα της καθημερινότητας όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση και καθαριότητα. Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό το 68% αξιολογεί το έργο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αρνητικά, όπως και το 66% για τους χώρους στάθμευσης, το 63% για τα πεζοδρόμια, το 52% για την καθαριότητα και το 43% για τα έργα.

Αντίθετα, θετικό είναι το ισοζύγιο θετικών/αρνητικών απόψεων για θέματα όπως το πράσινο, πολιτισμός-αθλητισμός, σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco από τις 12 ως τις 19 Απριλίου σε 700 άτομα που ψηφίζουν στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

four − one =

Top