Είστε εδώ
Home > FAQ media > Το MEGA δεν αξίζει να πεθάνει για το λόγο που το σκοτώνουν οι Τράπεζες και οι μέτοχοί του

Το MEGA δεν αξίζει να πεθάνει για το λόγο που το σκοτώνουν οι Τράπεζες και οι μέτοχοί του

Μπορεί να μη βρεθήκαμε ποτέ στην ίδια πλευρά με το MEGA, να συγκρουστήκαμε και να αντιπαρατεθήκαμε, ειδικά όταν η Μαρία Σπυράκη έπαιρνε τις ειδήσεις στο μαξιλάρι της, η κ.Σαράφογλου μας πληροφορούσε ότι όλες οι κοινωνικές τάξεις είναι με το μέρος του ΝΑΙ, ο εκπάγλου καλλονής κ.Πρετεντέρης, μαζί με τους “αντικειμενικούς”  Παύλο Τσίμα και  Μανώλη Καψή, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα μνημόνια είναι για το καλό μας, ή όταν έλεγαν για τους Αγανακτισμένους ότι είναι 10.000 και τώρα κατά παραδοχή των ίδιων των πρώην στελεχών του σταθμού μαθαίνουμε ότι ήταν τελικά 100.000…
Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ο καθένας μπορεί να θυμάται μία διαφορετική στιγμή “παρα-ενημέρωσης” ή προπαγάνδας. Εντούτοις, αυτό που συμβαίνει τώρα, μας βρίσκει αντίθετους.

Κι αυτό γιατί, όπως γράφουν και οι “Αιχμές” στις “Τυπολογίες”, το άλλοτε Μεγάλο κανάλι βρίσκεται στο αδιέξοδο που το οδήγησαν οι επιλογές των πρώην μετόχων του και οι τράπεζες.

Παρόλο που ουσιαστικά συνεχίζει να εκπέμπει χάρη στην επιμονή μερικών εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι, την ώρα που τα περισσότερα στελέχη του, που βρίσκονταν μπροστά και πίσω  από τις κάμερες θέλησαν να βγουν από την αβεβαιότητα και αναζήτησαν εργασία αλλού, το MEGA συνεχίζει να κάνει τηλεθέαση, μεταδίδοντας σειρές από την βιβλιοθήκη του.

Εξυπηρετεί, με δεσμευμένους λογαριασμούς, τα δάνειά του και διαθέτει εγγυήσεις, όπως η βιβλιοθήκη του με τα παλιά τηλεοπτικά προγράμματα.

Η σημερινή κατάληξη οφείλεται στην απροθυμία των πρώην ιδιοκτητών του να κάνουν το προφανές, δηλαδή να βάλουν λεφτά στο κανάλι και να πληρώσουν δάνεια και  εργαζόμενους, αλλά και την “απάθεια” των Τραπεζών απέναντι στους μετόχους, όπως ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Παράλληλα, η επιλογή να οδηγηθεί η εταιρεία στο 106 Β του Πτωχευτικού Κώδικα, για να “κουρευτούν” οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές, αποδείκνυεται μια σύνθετη διαδικασία, ιδιαιτέρως προβληματική ενόψει αδειοδότησης, ενώ τα “κουρέματα” θα μπορούσαν να είχαν γίνει και μόνο με συζητήσεις της διοίκησης, αν είχε επιλεγεί, όπως γράφουν οι “Τυπολογίες”, ένα ΔΣ που θα είχε σχέση και επαφή με την τηλεόραση και μία ομάδα στελεχών για να επανεκκινήσουν το Mega.

Leave a Reply

Top