Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Το Mega ανοίγει κι ο Γιάννης Πρετεντέρης προχωρά σε “διπλό χτύπημα” στο Μαξίμου! Και ανακαλύπτει κάτι “σωστό” στον Τσίπρα … και προειδοποιεί ότι το αφήγημα «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ» εξανεμίζεται

Το Mega ανοίγει κι ο Γιάννης Πρετεντέρης προχωρά σε “διπλό χτύπημα” στο Μαξίμου! Και ανακαλύπτει κάτι “σωστό” στον Τσίπρα … και προειδοποιεί ότι το αφήγημα «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ» εξανεμίζεται

Διπλό χτύπημα ή διπλό μήνυμα ( προς το Μαξίμου αλλά και τους τηλεθεατές…). Όπως και νά εχει ο γνωστός συστημικός , φιλομνημονιακός και σφοδρός πολέμιος της ΠΦΑ κυβέρνησης αλλα και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, σε σημείο πολλές φορές “προσωπικής βεντετας” και προπηλακισμού , μεσα από την “αρθρογραφία” του, Γιάννης Πρετεντέρης, προχώρησε σήμερα σε ένα αρθρο – προειδοποίηση προς τον Πρωθυπουργό, όπου ουτε λίγο ούτε πολύ τον καλεί να αλλάξει αφηγημα γιατι το προηγούμενο (“να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ”) εξανεμίζεται και θα χάσει τις επόμενες εκλογες!

Σε ένα αρκετά επικριτικό άρθρο ο σχολιαστής στο νέο κεντρικό δελτίο του “Mega ξανα” στέλνει το “μήνυμᨔ στο Μέγαρο Μαξίμου να βρει άλλο «αφήγημα» και γρήγορα, αν θέλει να κερδίσει τις εκλογές «όποτε κι αν γίνουν».Επισημαίνει πως όλα κρίνονται στην καθημερινότητα των πολιτών, που προφανώς αναγνωρίζει πως δεν έχει αλλάξει και τίποτα… Με απλά λόγια: Αλλάξτε το παραμύθι γιατί τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα…
ΥΓ: Όλα αυτα βέβαια ανημερα της δικής του επανεμφάνισης για πρώτη φορά μετά την μαυρη περίοδο του μνημονιακού Mega και της κατακραυγής του κόσμου που το απαξίωσε πριν το οδηγησουν στο λουκετο οι τότε ιδιοκτήτες του, στις οθόνες ως σχολιαστής.

Αφήγημα – ΤΑ ΝΕΑ – 17/02/2020

Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πρόσφατα μια σωστή κουβέντα. Αφού παρέθεσε τις πολύ καλές οικονομικές επιδόσεις της Ιρλανδίας στην ανάπτυξη και στην ανεργία, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση που τις πέτυχε έχασε τις εκλογές.

Και απάντησε ότι «έχασε τις εκλογές γιατί δεν έφερε βελτίωση στη ζωή των ανθρώπων» (Βουλή, 14/2).

Προσυπογράφω με δέκα χέρια. Οι εκλογές προφανώς προφανώς δεν κρίνονται από στατιστικά μεγέθη – διαφορετικά δεν θα ψηφίζαμε, θα ρωτούσαμε την ΕΛΣΤΑΤ…

Κρίνονται από τον τρόπο που τα μεγέθη αυτά μεταφράζονται συγκεκριμένα στην καθημερινότητα των ψηφοφόρων. Άρα από την αντίληψη των ανθρώπων για τη ζωή τους.

Ο Τσίπρας το πλήρωσε και το κατάλαβε. Για τον Μητσοτάκη, θα δούμε. Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί σύντομα ένα νέο αφήγημα.

Το κυρίαρχο ρεύμα «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ» ικανοποιήθηκε και σιγά σιγά θα ξεθυμάνει. Η απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει πάντα την κυβέρνηση αλλά για πόσο; Ακόμα και οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην πολιτική έχουν ημερομηνία λήξης απόδοσης.

Η απόρριψη απλώς παρατείνεται επειδή ο Τσίπρας επιμένει να καταγγέλλει το 2010, να αντιπολιτεύεται μια κυβέρνηση του 2012, να επικαλείται το 2015 και να μιλάει για μια χώρα που δεν υπάρχει πια – παρόλο που και ο ίδιος συνέπραξε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην αλλαγή της. Επιμένει δηλαδή να θυμίζει όσα θέλουμε να προσπεράσουμε.

Το πρόταγμα της ανάπτυξης λειτούργησε επίσης υπέρ της Ν.Δ. Αλλά για να συνεχίσει να λειτουργεί θα πρέπει να αρχίσει να αποδίδει. Οι προβλέψεις (τουλάχιστον της Κομισιόν) δείχνουν μια σταθερή πορεία, αλλά όχι κανένα αναπτυξιακό μπουμ.

Στο τρίτο πεδίο που η ΝΔ κινήθηκε προεκλογικά, τον νόμο και την τάξη, υπάρχει ασφαλώς βελτίωση. Δεν ξέρω όμως πόσο γίνεται αντιληπτή σε επίπεδο καθημερινότητας όταν Ρουβίκωνες, αντιεξουσιαστές και συμμορίες αλλοδαπών εξακολουθούν να δρουν ανάμεσά μας.

Όλα αυτά λειτούργησαν πολιτικά επειδή συγκρότησαν ένα ισχυρό αφήγημα: την επιστροφή στην κανονικότητα. Απλώς η κανονικότητα δεν είναι ΚΤΕΛ να πηγαινοέρχεται κάθε μία ώρα.

Υποθέτω λοιπόν ότι η ΝΔ θα πρέπει σχετικά σύντομα να εμπλουτίσει, να ανανεώσει ή να αλλάξει το αφήγημά του. Ώστε τουλάχιστον να υπηρετήσει εκείνο που της είπε ο Τσίπρας: τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Και φυσικά να χτίσει από τώρα το σενάριο των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν. Διότι όπως έχουμε πει τόσες φορές, οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται πολύ πριν στηθούν οι κάλπες.

Επιβεβαιώθηκε απολύτως με τον Τσίπρα. Είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί και με τον Μητσοτάκη. 

Με πληροφορίες από documentonews.gr

Top