Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το (καθόλου μακρινό) 2018, όταν ο ευρωβουλευτής που προσέλαβε τον υιό Μητσοτάκη κατηγορούσε τον Τσίπρα για νεποτισμό (vid)

Το (καθόλου μακρινό) 2018, όταν ο ευρωβουλευτής που προσέλαβε τον υιό Μητσοτάκη κατηγορούσε τον Τσίπρα για νεποτισμό (vid)

«…Αν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό στην Ελλάδα σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην δεξιά παράταξη της χώρας γίνονται τα τέκνα πετυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών. Αυτή είναι η παράδοσή τους στην Ελλάδα. Υπάρχει πουθενά αλλού αυτό σε συντηρητικά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη; Μην ψάχνετε σε εμάς για νεποτισμό…»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει «βολευτεί» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Ο Ισπανός πολιτικός έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 2018, όταν είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 ο τότε πρωθυπουργός, ένα μήνα μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είχε μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς μιλώντας εκ μέρους του ΕΛΚ είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και είχε ισχυριστεί ότι ο νεποτισμός στην Ελλάδα αποτελεί πολιτική πρακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς ειχαν γυρίσει την πλάτη» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ είχε εκφράσει την ανησυχία του για το γεγονός ότι «περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα».

«Αν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην δεξιά της Ελλάδος γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών. Μιλήσατε για λαϊκισμό, λυπάμαι αλλά στην δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε» είχε απαντήσει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

– Διαβάστε τι είχε γράψει το TheFaq για την ημέρα της 11/9/2018: “Ξετίναξε” τον Πονς του ΕΛΚ ο Τσίπρας: Για νεποτισμό και λαϊκισμό να κοιτάξετε στη ΝΔ – Οι ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα θέλουν να αντιγράψουν τον Πινοσέτ (vid)

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

five − 3 =

Top