Είστε εδώ

Το ηχητικό του Documento και η κρύπτη τους “έκαψε”: Τι λέει το πόρισμα – “φωτιά” για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το ηχητικό ντοκουμέντο – σοκ με τον ισόβιο (μέχρι το 2016 που απομακρύνθηκε) διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, να «κελαηδάει» για το όργιο των παράνομων προσλήψεων, που είχε αποκαλύψει στο πρώτο της τεύχος η Documentoείναι από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία της μεγάλης δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του ίδιου και της παρέας του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή και της Αντιγόνης Μιχοπούλου για το Documento.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου «κελαηδάει» για τις παράνομες προσλήψεις που του παράγγελναν υπουργοί, βουλευτές, αλλά ακόμα και… φρουροί τους, και χρέωσαν το Κέντρο με εκατομμύρια, και πλέον καθίσταται ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία της μεγάλης δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του ίδιου και της παρέας του (συμμορία κατά την ποινική δίωξη) που διώκονται πλέον σε βαθμό κακουργήματος.
Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε μετά την παράδοση στις αρχές από τον Κώστα Βαξεβάνη του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομα το οποίο ακουγόταν να μιλάει για «σημεία και τέρατα» ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, έβγαλε «λαγούς» παρά τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα που επεργάστηκαν κάποιοι για να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία και να παραπλανηθούν στην έρευνα τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.
Όπως προκύπτει από το πόρισμα – φωτιά που έχει στα χέρια της πλέον η Δικαιοσύνη, και το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει το documentonews.gr, μια ομάδα που κατά την ποινική δίωξη λειτουργούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως συμμορία έκρυβε επιμελώς στοιχεία σε υπόγεια του Κέντρου τα οποία δεν υποδεικνύονταν στους ελεγκτές τους οποίους έσπρωχναν προς άλλες κατευθύνσεις.
Τα ίδια πρόσωπα φέρονται ως η ομάδα που προέβη σε μια σειρά από μεθοδεύσεις ώστε να παραπλανηθούν όχι μόνο οι ελεγκτές αλλά και οι δικαστές καθώς και η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Το απόστημα έσπασε το Φθινόπωρο του 2018 όταν, όπως για άλλη μια φορά αποκάλυψε το Documento, οι επίμονοι ελεγκτές ανακάλυψαν αποθήκες στα υπόγεια του κτιρίου εκ των οποίων στη μία φυλάσσονταν μέρος των αρχείων του Θεόδωρου Παπαδημητρίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου είναι ο άνθρωπος που διηύθυνε το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1993 μέχρι το 2016 και όπως εκτιμούν σήμερα δικαστικές πηγές είχε προφανώς προβεί σε πολύ περισσότερες παράνομες προσλήψεις από αυτές που διαπιστώνει η έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών, για τις οποίες καταστράφηκαν οι αποδείξεις.
Κατά το πόρισμα πάντως στο οποίο στηρίχτηκε η ποινική δίωξη για τις 74 παράνομες προσλήψεις , οι εν λόγω δήθεν υπάλληλοι – καθώς οι περισσότεροι δεν δούλεψαν ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ- είχαν προσληφθεί για να απασχοληθούν στην Δομή των οροθετικών όπου κατά μέσο όρο κάθε χρονιά φιλοξενούνται… μόλις εννιά οροθετικοί (από 5-6 έως 12 κάθε χρόνο). Κι όλα αυτά στα χρόνια των σκληρών μνημονίων όπου και οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν αποψιλωθεί και τα χρήματα έπεφταν με το σταγονόμετρο.
Κάποιοι όμως άσχετοι που είχαν… κουμπάρο στην Κορώνη, εν προκειμένω τον Παπαδημητρίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, βολεύτηκαν και μάλιστα χωρίς φυσική παρουσία οι περισσότεροι στον υποτιθέμενο χώρο εργασίας τους.
Στην υπόγεια κρύπτη οι ελεγκτές – μεταξύ άλλων – βρήκαν:

  • Χειρόγραφες επιστολές υπουργών, βουλευτών, των αυλικών τους , μέχρι και των οδηγών τους, αλλά ακόμα και μεγαλόσχημων ιδιωτών, όπως ενός καθηγητή Πανεπιστημίου που ζητούσε να διοριστεί ένα «δικό του κορίτσι» ( όπως κι έγινε μόνο που το «κορίτσι» δεν πάτησε ποτέ το πόδι του εκεί).
  • Τα ρουσφέτια που για κάποιους δικούς του λόγους φαίνεται πως διατηρούσε στο αρχείο του ο κ. διευθυντής, ήταν γραμμένα είτε σε επιστολόχαρτα βουλευτών, είτε σε κάρτες, είτε ιδιόχειρα.
  • Βρέθηκαν ακόμα μια σειρά από πλαστογραφημένα έγγραφα , έγγραφα με αριθμούς πρωτοκόλλων από άλλα άσχετα έγγραφα, συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μονομερώς και δεν δίνονταν ποτέ στους ανθρώπους που υποτίθεται ότι απασχολούνταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθόλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες ( κατά πληροφορίες και σε αυτή για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη) το περιεχόμενο του οποίου «κούμπωσε» με τα άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.
Όλως παραδόξως όμως η εισαγγελία επί των ημερών του Ηλία Ζαγοραίου διέταξε έρευνα σε βάρος της εφημερίδας μας που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο. Πριν από λίγες ημέρες δε κι ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί οι δύο μεγάλες δικογραφίες για κακουργήματα με βάση και το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, επί των ημερών πια του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ευαγγ. Ιωαννίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη .
ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
Το περιεχόμενο του πορίσματος που οδήγησε στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων από τον έμπειρο επίκουρο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος αλλά και κατά της διαφθοράς, Ιωάννη Δραγάτση, είναι καταπέλτης για τους πέντε εμπλεκόμενους και διαψεύδει και πανηγυρικά (όπως θα διαβάσετε παρακάτω) και προχθεσινή δήλωση διαμαρτυρίας του Σταμάτη Πουλή.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί (τα αδικήματα θα απαγγελθούν από τον ανακριτή κατά περίσταση) είναι για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας. Η χρονική περίοδος για την οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι 2011-2014.
Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και σύμφωνα με το επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Εμπλεκόμενα είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται και στην άλλη υπόθεση με τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη. Δηλαδή οι: Τζένη Κρεμαστινού, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, Κατερίνα Πολύζου, Σταμάτης Πουλής και Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ
Ποια είναι ακριβώς τα στοιχεία εξαιτίας των οποίων η άσκηση των ποινικών διώξεων ήταν μονόδρομος για τον εισαγγελέα Δραγάτση.
Όπως αποδείχτηκε μετά την καταδρομική των ελεγκτών στις κρύπτες όλοι οι μέχρι τότε ισχυρισμοί των εμπλεκομένων ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για όσα έψαχναν ήταν ψευδείς. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιοι που επιχειρώντας να παραπλανήσουν τους έλεγαν ότι τα στοιχεία έχουν κατασχεθεί από εισαγγελείς, κάτι που όμως τότε δεν είχε συμβεί .
Κατά την εκτίμηση των αρχών όλο το αλισβερίσι που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και η διαφύλαξη αποδεικτικών στοιχείων πχ τα μπιλιετάκια για τις προσλήψεις, ήταν ένας τρόπος ώστε να παραμένει καλά δεμένη η ανίερη σχέση του διευθυντή και της ομάδας του με το πολιτικό σύστημα.
ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗΤΕΡΗ
Μόνο για αυτές τις 74 προσλήψεις για τις οποίες ασκήθηκε δίωξη, καθώς υπάρχουν κι άλλες για τις οποίες συνεχίζεται η έρευνα η ζημία του δημοσίου αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Κι αυτό γιατί οι δήθεν εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους δεν ξέρουν καν που πέφτει το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνονταν είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού είτε από δάνεια, τρία συνολικά, που είχε πάρει το Κέντρο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Για να καταλάβετε ακριβώς τι γινόταν:
Το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ανάγκες του επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά παράλληλα είχε πάρει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου πχ για να καλύψει κτιριακές ανάγκες, την αντιμετώπιση της γρίπης κλπ .Ο ισχυρισμός ότι ένα μέρος της μισθοδοσίας προερχόταν από χορηγικά προγράμματα της Estee Lauder δεν ισχύει. Ένα μέρος της μισθοδοσίας πληρωνόταν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ένα μέρος από τα δάνεια. Αποτέλεσμα; να μένουν πίσω οι υποχρεώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και να καθίστανται ληξιπρόθεσμες. Τι έκανε τότε η διοίκηση; Δανειζόταν πάλι για να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα. Έτσι αναγκαστικά το 2016 το ελληνικό δημόσιο , δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες, με το άρθρο 1 του νόμο 4366/2016 πήρε πάνω του τα ανεξόφλητα δάνεια του ΚΕΕΛΠΝΟ.
ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΥΛΗΣ
Μετά την δημοσιοποίηση των ποινικών διώξεων ο Σταμάτης Πουλής με ανακοίνωση του για να καταδείξει ότι το πόρισμα είναι αναξιόπιστο, υποστήριξε ότι :
«Το πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα Διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου δεν εργαζόταν καν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης όμως:

  • Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου διορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2011 ορίστηκε υπεύθυνη του τμήματος διοικητικού συντονισμού που είναι αρμόδιο για όλη τη διαδικασία των προσλήψεων.
  • Ο ίδιος ο Σταμάτης Πουλής, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που αξιολόγησε η Δικαιοσύνη, τον Δεκέμβριο του 2008 ορίστηκε διοικητικός και οικονομικός υπεύθυνος της δομής ενηλίκων οροθετικών. Και από το 2010 ήταν υπεύθυνος γραφείου προστατευόμενων διαμερισμάτων όπως μετονομάστηκε η Δομή οροθετικών στην οποία φαίνεται να έχει βεβαιώσει ( κατά πληροφορίες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013) ότι δούλευαν οι περισσότεροι από τους 74 παράνομα προσληφθέντες.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση ο Πουλής εμπλέκεται, μαζί με τον σύζυγο του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, σε μεθοδεύσεις για να χαθούν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι δεν εργάστηκαν ποτέ στην δομή των οροθετικών οι εν λόγω «υπάλληλοι».
Όπου κάθε φιλοξενούμενος οροθετικός φαίνεται να λάμβανε την φροντίδα έως και… δέκα υπαλλήλων. Πως προκύπτει αυτό; Από το γεγονός ότι στην εν λόγω δομή φιλοξενείται κάθε χρόνο μικρός αριθμός οροθετικών από πέντε έως δώδεκα…
Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *