Είστε εδώ
Home > FAQ news > Tο ηχητικό απόσπασμα που διαψεύδει τη “διάψευση” της ΝΔ για τις δηλώσεις του κολλητού του Μητσοτάκη Μ.Βέμπερ

Tο ηχητικό απόσπασμα που διαψεύδει τη “διάψευση” της ΝΔ για τις δηλώσεις του κολλητού του Μητσοτάκη Μ.Βέμπερ

Μπούμερανγκ γύρισε στο Μάνφρεντ Βέμπερ η καθυστερημένη προσπάθειά του να πάρει πίσω το “άδειασμα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ από τις δηλώσεις του σχετικά και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο Βέμπερ την Πέμπτη, μιλώντας στο euractiv.com, είπε, μεταξύ άλλων ότι “όλοι γνωρίζουν οτι (το θέμα της ονομασίας) πρέπει να λυθεί ώστε να δοθεί στη Μακεδονία ένα θετικό οικονομικό και Ευρωπαϊκό μέλλον” και πως “η αντιπολίτευση δεν χρειάζεται επισήμως για την αποδοχή τώρα του συμβιβασμού και ο Κυριάκος δεν είναι αντίθετος με την θέση αρχής για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης”.

Ο ίδιος ο Βέμπερ επιχείρησε με ένα tweet το βράδυ της Πέμπτης να διαψεύσει ότι υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο ονοματολογικό και τη στάση της ΝΔ, ενώ και η ίδια η ΝΔ, που δεν βρήκε χώρο σε καμία ανακοίνωση για να σχολιάσει τις δηλώσεις Βέμπερ, έσπευσε να διακινήσει το tweet του κολλητού του Κυριάκου, μαζί με την ανακοίνωση της …ικανοποίησης για τις δηλώσεις Μέρκελ!

Από την πλευρά τους βέβαια, οι δημοσιογράφοι του euractiv.com απάντησαν ότι θα δημοσιοποιήσουν το ηχητικό, κάτι που έκαναν σήμερα, διαλύοντας με πάταγο τις “διαψεύσεις” Βέμπερ, Κυριάκου και ΝΔ…

Το EURACTIV δημοσιεύει την απομαγνητοφώνηση του κειμένου της συζήτησης ανάμεσα στον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον δημοσιογράφο του EURACTIV Τζεράρντο Φορτούνα, καθώς και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων, που έλαβε χώρα στις 9 Ιανουαρίου μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κ. Βέμπερ. Σε κανένα σημείο ο κ. Βέμπερ ή το επιτελείο του επί του Τύπου διακόπτει ή δηλώνει ότι μιλά ‘off the record’.

Μιλώντας στο περιθώριο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο δημοσιογράφος του EURACTIV ρωτά τον κ. Βέμπερ για την συμφωνία για την αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας.

Ο Βέμπερ απαντά: «Βρισκόμαστε εν μέσω μίας διαδικασίας, οι προτάσεις βρίσκονται τώρα στο τραπέζι και όλοι γνωρίζουν ότι αυτό πρέπει να διευθετηθεί για να δοθεί στην “Μακεδονία” ένα θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον».

(Ακολουθεί άλλος δημοσιογράφος): Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι αυτό πρέπει να διευθετηθεί; Εάν χρειασθούν οι ψήφοι τους στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, θα σηκώσετε το τηλέφωνο;

Βέμπερ: Κατ΄αρχάς, έχουν κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί την συμφωνία…και είναι υπεύθυνη…

(παρέμβαση άλλου δημοσιογράφου): Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί…

Βέμπερ: Αλλά και πάλι, η αντιπολίτευση δεν χρειάζεται επισήμως για την αποδοχή τώρα του συμβιβασμού. Αρα, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να παρουσιάσει μία εναλλακτική, αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης και ο Κυριάκος δεν είναι αντίθετος με την θέση αρχής για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

με πληροφορίες από left.gr

Leave a Reply

Top