Είστε εδώ

Η … “βοήθεια” 300 εκατ, του Ανδρέα στον ΔΟΛ από την ΑΤΕ και τα δημοσιοποιημένα “μυστικα” ραντεβού του Τσίπρα με εκδότες…

Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Το Παρόν της Κυριακής ρίχνει φως σε μια ξεχασμένη η και άγνωστη στους νεώτερους, ιστορία, του τι εννοεί ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, όταν αναφέρει ότι “εκείνος δεν υποβάλλει αιτήματα σε Πρωθυπουργούς, αλλά … ακούει αιτήματα από εκείνους.” !!!
Εκτός από το φιλέτο της Βασιλίσσης Σοφίας, που παραχωρήθηκε στον ΔΟΛ για να στήσει μια προνομιακή Ιδρυματική επιχείρηση, το Μέγαρο Μουσικής, όπου διακατείχε τα πάντα, σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης, αλλά δεν πλήρωνε τίποτα, καθώς εγγυητής σε όλα τα δάνεια έμπαινε το Δημόσιο,και που τώρα πλέον επανήλθε μαζί με όλη την τεράστια “μαύρη τρύπα”,αλλά και την υπεραξία των εγκαταστάσεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, γνωστός ως ΔΟΛ, είχε ευεργετηθεί και από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Με παρέμβαση σημαντικότατου διευθυντικού στελέχους του Λαμπράκη, διευθυντή μιας από τις εφημερίδες του Συγκροτήματος (που δεν ζει πια), στον τότε πρωθυπουργό είχε ζητηθεί το ακριβό… ρουσφέτι να αγοράσει η Αγροτική Τράπεζα το τεράστιο κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού -κοντά στη στροφή για τη Νέα Σμύρνη-, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι εγκαταστάσεις (πιεστήρια, γραφεία κ.λπ.). Οι επικεφαλής του ΔΟΛ είχαν διαπιστώσει από τους πρώτους μήνες ότι το κτίριο δεν ήταν καθόλου λειτουργικό και κινδύνευε με κατάρρευση όλος ο ΔΟΛ.
Τελικά, ο Ανδρέας τούς έκανε το χατίρι. Η ΑΤΕ πήρε το κτίριο για πάνω από 300.000.000 δραχμές τότε και το «ευχαριστώ» ήταν να τον στήσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου, ανεξάρτητα από το αν αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ.
Όσο για τις … μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη του ΔΟΛ, η εφημερίδα υπενθυμίζει ολόκληρη την ατζέντα των συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεία κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με το σύνολο των εκδοτών της χώρας, την περίοδο από τις εκλογές του 2012, μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν και έγινε Πρωθυπουργός της χώρας και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πλέον σωστό. Αντίθετα ακριβώς με ότι συνέβαινε με όλους τους προακτόχους του… Παράλληλα όπως φαίνεται, για όλες αυτές τις συναντήσεις, ο Τύπος είχε γράψει σχετικά και άρα η κοινή γνώμη ήταν ενήμερη…
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του Παρόν ο Αλέξης Τσίπρας, ξεπερνώντας τις επιθέσεις που δεχόταν το κόμμα του από το 2010 από τα ΜΜΕ, άρχισε να βλέπει τους ιδιοκτήτες τους και τα στελέχη τους. Έδινε τακτικά συνεντεύξεις, με εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Μετά το 2012, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία από τη ΝΔ, έγινε σαφές πως θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία και σχέδιο αντιμετώπισης των ΜΜΕ και του τριγώνου, όπως συνήθως λέει το Μαξίμου μεταξύ πολιτικών, τραπεζών και ΜΜΕ.
Υπήρξαν ραντεβού που ανακοινώθηκαν με δημοσιεύματα στην «Αυγή» ότι στις 6 Απριλίου 2013 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές της «Καθημερινής» στα γραφεία της εφημερίδας συνοδευόμενος από τους, Γιάννη Δραγασάκη, Πάνο Σκουρλέτη και Βασίλη Μουλόπουλο.
Στις 8 Απριλίου ακολούθησε συνάντηση με το Νίκο Χατζηνικολάου και την επιτελική ομάδα του ομίλου Real. Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τους Ν. Παππά, Π. Σκουρλέτη και Β. Μουλόπουλο. Την επόμενη ημέρα ο Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πήγασο μαζί με τα ίδια τριάδα και συναντήθηκε με το Γιώργο και το Φώτη Μπόμπολα. Η επαφή με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη και τα διευθυντικά στελέχη του «Βήματος» και των «Νέων» έγινε στις 14 Απριλίου. Ο Τσίπρας συνοδευόταν από τον Π. Σκουρλέτη και του Β. Μουλόπουλου. Στις 22 Απριλίου ο κύκλος των επαφών αυτών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο Σταύρος Ψυχάρης, έγινε το καλοκαίρι του 2014 και επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική αν και υπήρξε ένα δημοσίευμα της «Αξίας» που αναφερόταν σε αυτή.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *