Είστε εδώ
Home > FAQ media > Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης δίωξης! Η ΕΡΤ του Ζούλα έδιωξε τρεις μήνες πριν την λήξη της σύμβασής του το Νικόλα Μερτζάνη! Το μήνυμα του δημοσιογρλαφου

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης δίωξης! Η ΕΡΤ του Ζούλα έδιωξε τρεις μήνες πριν την λήξη της σύμβασής του το Νικόλα Μερτζάνη! Το μήνυμα του δημοσιογρλαφου

Ειχε πέσει συχνά θύμα πολιτικού “μπούλινγκ” όλη την προηγούμενη περίοδο από ετερόκλητα κέντρα και συμμαχίες, ενώ είχε “προειδοποιηθεί” και ανοιχτά κατα τη διάρκεια εκπομπής του, λίγες μερες πριν τις εκλογές, από στέλεχος της ΝΔ ότι θα … “κοπεί”! Ηρθε λοιπόν η ώρα για τη … νέα ΕΡΤ του Κ.Ζούλα και του Κυριάκου Μητσοτάκη να δείξει και εμπράκτως τα “νέα” δημοσιογραφικά ήθη και την ποιότητα του πλουραλισμού και της πολυφωνίας που… έχει σκοπό να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες! Δεν περίμεναν καν να ολοκληρωθεί σε τρεις μηνες η σύμβαση του “ανεπιθυμητου” Νίκου Μερτζάνη και σήμερα – όπως πληροφορεί σε ανάρτησή του σε μεσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός δημοσιογράφος- διακόπηκε η ισχύς της…

Ο Νίκος Μερτζάνης στο σχόλιό του δεν παραλείπει να αφήσει και αιχμές γενικότερα, για όσους ασκούν άκριτα … κριτική στην ΕΡΤ (Ευκλ. Τσακαλώτος) υπενθυμιζοντας τα τεράστια άλματα προόδου που χρειάστηκε να γίνουν αυτα τα 4 χρόνια για να καλυφθεί η απόσταση από το λουκέτο της περιόδου Σαμαρα-Βενιζέλου που ουσιαστικά είχε καταργησει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και χρειάστηκε να ξεκινήσει το 2015 κυριολεκτικά από το “μηδέν”…

Η ανάρτηση του Νίκου Μερτζάνη:

“Ένα ταξίδι τριών χρόνων, έληξε σήμερα, μετά την απόφαση του Δ.Σ., της ΕΡΤ, να λύσει την σύμαβασή μου, ως Εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης της εταιρείας. Ούτως ή άλλως, η συνεργασία μου με την ΕΡΤ, θα έληγε κανονικά σε τρεις μήνες.
Η ΕΡΤ, έχει ικανούς και άξιους εργαζόμενους, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργαστήκαμε, για το καλό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Από κοινού προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε, προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών, που φρενάρουν την πορεία της ΕΡΤ, προς το μέλλον.
Πολλά από τα προβλήματα, τα οποία κλήθηκα να αντιμετωπίσω, οφείλονται στο “μαύρο” που έριξε στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου. Η πληγή αυτή ποτέ δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ποτέ, αν δεν σταματήσουμε όλοι να απαξιώνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πέρα από την κριτική η ΕΡΤ, έχει ανάγκη τις προτάσεις μας και την εμπιστοσύνη μας.
Αυτά τα τρία χρόνια, που εργάστηκα στην ΕΡΤ, προσπάθησα,όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, να τηρηθεί ο κανόνας, οτι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των πολιτών που σέβονται την Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, να αποφύγουμε, τον λαικισμό και νομίζω οτι δικαιωθήκαμε.
Όλες οι απόψεις, όλες οι γνώμες, όλες οι ειδήσεις, είχαν την θέση τους στην ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ, μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη. Δεν έγιναν όλα τέλεια. Ήταν πολλή η δουλειά, πολλά και τα λάθη, αλλά υπάρχει μια βάση στέρεη, για την πορεία στο μέλλον.
Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για την συνεργασία τους, αλλά και όλους όσοι, επικοινωνούσαμε καθημερινά, από τις δύο εκπομπές της ΕΡΤ1, “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ”
και “ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ”, στις οποίες συμμετείχα.
Ευχαριστω….”

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

8 − four =

Top