Είστε εδώ

Το 3%, το 32% και ο… έγκριτος συριζολόγος

Να ‘ναι άραγε τυχαίο;

Όμως κάθε φορά που πάει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει δημοσκοπικά τα πάνω του, τσουπ, ξεπετάγεται… “συριζολόγος” π α τ ε ντ α ρ ι σ μ έ ν ο ς, όχι παίζουμε, και τα… κάνει κοινώς λαμπόγυαλο.

Η χαρά των Κουρτάκηδων και λοιπών εξαπτέρυγων του κυριακομητσοτακισμού!

Οι ίδιοι βέβαια φροντίζουν να βγάζουν απέξω την ουρά τους αν και στην πραγματικότητα τροφοδοτούν τον τόσο βολικό για την κυβέρνηση, μύθο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γίνονται μύλος, τρώγονται, κλπ, κλπ.

Και το γαϊτανάκι καλά κρατεί με τον τόπο να το πληρώνει όμως ακριβά.

Πρόσφατα λοιπόν οι απόψεις γνωστού “συριζολόγου” που… ανοίγει το παράθυρο (για να μπει ποιος ή ποιοι άραγε;), σχετικά με το ποιά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάνε, έτυχαν αναδημοσιεύσεων από όλα τα σάιτ της Δεξιάς, υπό τον διόλου πρωτότυπο τίτλο – βάλσαμο για τους Μητσοτακο-Αδωνιδες-Βορίδηδες και λοιπούς συγγενείς: “τρώγονται στο ΣΥΡΙΖΑ”.

Προχθές πάλι τα σάιτ του σκοταδισμού πρόβαλλαν το άρθρο του ιδίου, με το οποίο κανιβαλίζονται, φωτογραφικά, χωρίς να κατονομάζονται, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν “εκτός από ακατάλληλοι είναι και επικίνδυνοι”! Φθάνει μάλιστα στο σημείο να γράφει ότι από τα 150 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα 41 του πολιτικού συμβουλίου, τα 20 της Πολιτικής Γραμματείας και τους 90 βουλευτές, είναι ζήτημα αν αξίζουν 15 για να αναλάβουν υπουργικό αξίωμα!!!

Δικαίωμα του κάθε πολίτη και όχι μόνο δημοσιογράφου / δημοσιολογούντα, είναι να γράφει για όποιον του αρέσει – καλόπιστα ή κακόπιστα.

Όμως δεν μπορεί ο κ. Λακόπουλος να αυτοαναγορεύεται σε υποστηρικτή της… Αριστεράς όταν είναι αδύνατον ως έμπειρος πολιτικός συντάκτης επί χρόνια σε μεγάλα και σπουδαία “μαγαζιά” να αγνοεί ότι προκαλεί ζημιά με αυτά του τα δημοσιεύματα. Εκτός και αν πιστεύει ότι ο Κουρτάκης, που ευλαβικά τα αναδημοσιεύει στα “Παραπολιτικά”, ενδιαφέρεται να… βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Οι πατενταρισμένοι, από μόνοι τους, συριζολόγοι λοιπόν προσπαθούν να βάλουν ένα διαχωριστικό τείχος μεταξύ των ιδεών και των αξιών του 3% και του 32%. Προτρέπουν τον αρχηγό να πετάξει στο κάλαθο των αχρήστων τις αξίες του 3% , να αποδεχθεί τις αξίες του 32% και μαζί με αυτές να πετάξει και τα στελέχη που τις πρεσβεύουν και να φέρει τον… Παμπούκη και άλλους φωτεινούς σηματοδότες γνωστών κεντροαριστερών απόψεων που πλειστάκις έχουν αποδοκιμάσει στις κάλπες οι πολίτες.

Υπάρχει άραγε αντίθεση του 3% με το 32% ; Ποιες είναι οι αξίες του 3% και ποιες του 32%;

Και τα δύο συγκροτούν μία μεγάλη παράταξη όπως ήταν το ΕΑΜ την Κατοχή, το αντιδικτατορικό κίνημα επί χούντας, που περιλαμβάνει όλες τις ιδέες και τις εκφάνσεις της μεγάλης δημοκρατικής παράταξη – από απλούς δημοκράτες μέχρι κομουνιστές που στη παρούσα φάση είναι υποχρεωμένοι να συνυπάρξουν απέναντι στην νεοφιλελευθερη λαίλαπα που επελαύνει κατά της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που κυβέρνησε με τα στελέχη του 3% , έδωσε δείγματα σοβαρής διακυβέρνησης, εφαρμόζοντας τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό και σε συνθήκες μνημονίου. Παρόλα τα λάθη και τις αδυναμίες που λογικά υπήρξαν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη που υπήρξε μεταπολεμικά σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Το 32% με την ψήφο του ενέκρινε το 3% που κυβέρνησε.

Συνεπώς δίλημμα μεταξύ 3% ή 32% είναι ψευτοδίλημμα. Το 3% υπάρχει μέσα στο 32% και το 32% περιέχει το 3%.

Την κυβέρνηση αυτή την αποτελούσαν ικανότατα στελέχη που συγκρινόμενα με τους σημερινούς υπουργούς προκύπτει αβίαστα, και όχι με κομματικά γυαλιά, ότι ο χειρότερος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος από τον καλύτερο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ας εξετάσουμε τους τρεις που φωτογραφίζει ο πατενταρισμένος συριζολόγος Λακόπουλος στο πρόσφατο αρθρο του:

Παύλος Πολάκης: Η τιμιότητα του παροιμιώδης, ως υπουργός αποτελεσματικός, όμως τα λέει με αψύ τρόπο και ενοχλούνται οι Δεξιοί, στην Αριστερά πρέπει, μας λέει, να είμαστε πιο ευγενείς. Ο Άδωνις και ο Κουρτάκης συμβουλεύουν τον Τσίπρα να διώξει τον Πολάκη για να πάρει πάνω του το κόμμα του. Και μόνο αυτό φτάνει. Οι αναρτήσεις του Πολάκη, που αποκαλύπτουν καραμπινάτα σκάνδαλα της δεξιάς κυβέρνησης, ακόμα και αν έχουν ένα ιδιαίτερο επιθετικό τόνο, είναι βάλσαμο για τους απλούς πολίτες που νιώθουν στο πετσί τους στην υγεία, στην οικονομία και στη δημοκρατία τα αποτελέσματα του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού. Με μια φράση: αν δεν υπήρχε ο Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τον εφεύρει. Γιατί τον εγκαλεί ο “έγκριτος” συριζολόγος κ. Λακόπουλος; Επειδή είπε ότι θα ξανάρθουμε στην κυβέρνηση και τότε θα είναι αλλιώς.

Ρένα Δούρου: Όποιος περνάει από το Φάληρο, αντιλαμβάνεται ότι το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής ήταν τεράστιο. Όποιος έχει ασχοληθεί με τα θέματα της αυτοδιοίκησης μένει έκπληκτος με το πλήθος των έργων που δρομολογήθηκαν την εποχή της με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος διαπλοκής. Χαρακτηριστικό της “λάθος” το γεγονός ότι έκοψε τα 10 εκ ευρώ που προορίζονταν για τα ΜΜΕ δήθεν για τουριστική προβολή και τα έδωσε για να γίνουν παιδικοί σταθμοί σε υποβαθμισμένες περιοχές. Τι της καταμαρτυρεί ο συριζολόγος Λακόπουλος; Ότι δήθεν έκανε το λάθος να μην αναλάβει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη μετά το Μάτι και να παραιτηθεί. “Ξεχνώντας”, “αγνοώντας”, “παραβλέποντας” ότι πολιτικός προϊστάμενος της Πυροσβεστικής δεν είναι ο… Περιφερειάρχης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία επιχειρησιακή δράση στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς. Η τέως Περιφερειάρχης διώκεται μαζί με τους τρεις δημάρχους της περιοχής για ασήμαντα θέματα, όπως αν είχαν κουρευτεί οι πικροδάφνες στις νησίδες της λεωφόρου Μαραθώνος! Δεν είναι τυχαίο ότι στις εκλογές του 2019 πήρε το καλύτερο ποσοστό αυτοδοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ από Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, κλπ. Γιατί την εγκαλεί ο συριζολόγος; Επειδή είπε ότι αν ο Μητσοτάκης θέλει να αποδράσει εμείς εδώ είμαστε να αναλάβουμε.

Νίκος Βούτσης: Καταξιωμένο στέλεχος με τεράστιες πολιτικές ικανότητες, που παράγει πολιτική στρατηγική. Οι παρεμβάσεις του στη Βουλή, δίνουν πόνο στη συντηρητική παράταξη, που δεν μπορεί να απαντήσει παρά μόνο με… παραπολιτικές χυδαιότητες… Ως πρόεδρος της βουλής άφησε εποχή γιατί συμπεριφέρθηκε ως πρόεδρος όλων (πλην της ακροδεξιάς) παρατάξεων της βουλής και όχι κομματικός πρόεδρος. Και μόνο το γεγονός ότι επί δικής του προεδρίας η Βουλή πήρε την ιστορική απόφαση να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το μνημειακό έργο δημιουργίας Μόνιμης Ελληνικής Έκθεσης στο Οσβιέτσιμ της Πολωνίας, βάζοντας τέλος στην απουσία 70 χρόνων της χώρας μας από τον μαρτυρικό τόπο μνήμης του Άουσβιτς, λέει πάρα πολλά. Από εκεί και πέρα κανείς Αριστερός δεν υποστηρίζει την… οικογενειακή ευθύνη και ο νοών νοείτω… Γιατί τον εγκαλεί ο συριζολόγος μας; Επειδή είπε εμπρός για δημοκρατική αντεπίθεση.

Κλείνοντας:

Καλές οι αναλύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο παραμένουν αναλύσεις και όχι βέλη στη φαρέτρα του Μητσοτάκη και της επικίνδυνης για τον τόπο μας παρέας του.

One thought on “Το 3%, το 32% και ο… έγκριτος συριζολόγος

  1. Νάναι σίγουρος αυτός ο ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ ότι οι προοδευτικός κόσμος τον γράφει κι αυτόν και τα άρθρα του που παραπέμπουν σε άρθρα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην πριν της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ το 1965-1966.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *