Είστε εδώ

Την Τετάρτη η τυπική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την Κυριακή συνέρχεται η νέα Βουλή για 24 ώρες

Μετά την επιστροφή των διερευνητικών εντολών που έλαβαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, «κλειδώνει» για το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 η ορκωμοσία της νέας Βουλής, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του νέου προεδρείου.

Στη συνέχεια το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται να διαλυθεί η Βουλή με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Μέχρι τις 28 Μαΐου θα πρέπει να έχει οριστεί από την ΠτΔ η υπηρεσιακή κυβέρνηση ώστε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός -πληροφορίες του Mega έκαναν λόγο για τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά- να υπογράψει και εκείνος με τη σειρά του τη διάλυση της Βουλής.

Τέλος από τη διάλυση της Βουλής χρειάζονται 9 ημέρες μέχρι να γίνει ανακήρυξη των συνδυασμών από το αρμόδιο τμήμα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Έτσι θα φτάσουμε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου η οποία ότι δεν θα γίνει με απλή αναλογική αλλά με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα διεκδικεί κλιμακωτό «μπόνους» που μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 50 έδρες ανάλογα με τα ποσοστά του.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *