Είστε εδώ
Home > FAQ news > Την ολική αποπληρωμή των δανεικών από το ΔΝΤ από τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έδειξε ο Ρεγκλινγκ! ( Να γιατί η Ξαφά και ο Στουρνάρας λύσσαξαν για νέα ανακεφαλαιοποίηση)

Την ολική αποπληρωμή των δανεικών από το ΔΝΤ από τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έδειξε ο Ρεγκλινγκ! ( Να γιατί η Ξαφά και ο Στουρνάρας λύσσαξαν για νέα ανακεφαλαιοποίηση)

Συνέντευξη στη Γερμανική Handelsblatt παραχώρησε ο ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ , στην οποία έπλεξε το εγκώμιο στην κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνοντας την πολύ καλή δημοσιονομική κατάσταση, στην οποία έφεραν την ελληνική οικονομία μετά από τα 7 χρόνια της έξαρσης της κρίσης! Στην ερώτηση της εφημερίδας «ότι τα χρήματα του προγράμματος των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ πιθανόν δεν θα χρειαστούν όλα. Πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα υπόλοιπα χρήματα;» ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει πως όπως υπέδειξε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 ορισμένα από τα χρήματα, που δεν θα χρησιμοποιηθούν, από το πρόγραμμα του ESM θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας προς άλλους πιστωτές (ΔΝΤ) .

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, χάρη στις πολύ μικρότερες ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τις καλές δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας το ποσό των χρημάτων που θα χρειαστούν αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο του ανώτατου ορίου των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα του ESM. Μέχρι στιγμής, ο ESM έχει εκταμιεύσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ και θα γίνουν και άλλες εκταμιεύσεις έως το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, όμως συνολικά όλες μαζί θα είναι σαφώς μικρότερες των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, το Eurogroup υπέδειξε τον Μάιο του 2016 ότι ορισμένα από τα χρήματα, που δεν θα χρησιμοποιηθούν, από το πρόγραμμα του ESM θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας προς άλλους πιστωτές (ΔΝΤ). Προϋπόθεση για μια τέτοια επιπλέον ελάφρυνση χρέους στο τέλος του προγράμματος, είναι ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος του ESM και όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν. Το να αντικαταστήσουμε ακριβότερα δάνεια με φθηνότερα δάνεια του ESM θα βοηθήσει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top