Είστε εδώ
Home > FAQ news > Την απόσυρση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου – Προάγγελος εξελίξεων (vid)

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου – Προάγγελος εξελίξεων (vid)

Μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη που προβλέπει ακόμα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση αφού το αποσύρει να ανοίξει εκ νέου διαβούλευση με την κοινωνία, τους κοινωνικούς φορείς και να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου το χαρακτήρισε μάλιστα “αντιδημοκρατικό”, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, “αντί να προστατεύει την διαδήλωση την περιορίζει. Δίνονται υπερεξουσίες που υπονομεύουν δημοκρατικά δικαιώματα”.

Όπως επισήμανε ο ίδιος με το εν λόγω νομοσχέδιο “θα δημιουργήσετε μία αχρείαστη πόλωση. Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά, έστω την ύστατη στιγμή, να αποσύρετε το νομοσχέδιο. Να υπάρξει διάλογος σε βάθο”».

«Τιμωρείτε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά. Τους κάνετε ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Δίνετε ένα ακόμα κίνητρο στους μπαχαλάκηδες» είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως με τον φόβο της προβοκάτσιας ποινικοποιείτε και αποτρέπετε έναν ειρηνικό διοργανωτή να οργανώσει μια διαδήλωση».

Μάλιστα κάνοντας αναφορά στους νεκρούς της Μαρφίν είπε πως αν ίσχυε το νομοσχέδιο αυτό τότε, θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. «Σκεφτείτε το» είπε κοιτώντας τα κυβερνητικά έδρανα.

Στην ουσία ο πρώην Πρωθυπουργός προανήγγειλε και αυτός την διαφοροποίηση από την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ που είναι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

με πληροφορίες από avgi.gr, tanea.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

eighteen + 11 =

Top