Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τη “ζοφερή” εικόνα των νοσοκομείων παρουσιάζει με αριθμούς η ΠΟΕΔΗΝ! Κατέρρευσε εν ώρα εργασίας ο ένας από τους δύο όλους κι όλους αναισθησιολόγους κεντρικού Νοσοκομείου

Τη “ζοφερή” εικόνα των νοσοκομείων παρουσιάζει με αριθμούς η ΠΟΕΔΗΝ! Κατέρρευσε εν ώρα εργασίας ο ένας από τους δύο όλους κι όλους αναισθησιολόγους κεντρικού Νοσοκομείου

Ο σχεδιασμό για την διαχείριση της πανδημίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οδηγεί σε Βατερλω λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα ξεκινούν εφημερία νοσοκομεία με ελάχιστα κενά κρεβάτια όπως το «Αττικόν», το «Αγία Όλγα».

Το «Γεννηματά» γέμισε χθες στην εφημερία του με 38 εισαγωγές ασθενών κορονοϊού ενώ συνολικά νοσηλεύει 88 ασθενείς με κορονοϊό. Τη Δευτέρα εφημερεύει μαζί με το «Σισμανόγλειο» που θα συνεχίσει να εφημερεύει και για γενικά περιστατικά.

Το «Τζάνειο» στην χθεσινή του εφημερία εισήγαγε 50 περιστατικά κορονοιού και νοσηλεύει 110 συνολικά. Τη Δευτέρα εφημερεύει και για γενικά περιστατικά.

Την ίδια ώρα, 45 και πλέον ασθενείς που είναι γενικά παθολογικά περιστατικά διακομίσθηκαν στο «ΝΙΜΙΤΣ» για να αδειάσουν κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού από νοσοκομεία του κέντρου.

«Αυτό δεν είναι σχεδιασμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΤ 24 ΣΤΑ 28.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 ΣΤΑ 14

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9 ΣΤΑ 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 15 ΣΤΑ 16

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6

ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6

ΣΩΤΗΡΙΑ 74 ΣΤΑ 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 44 ΣΤΑ 44

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 2 ΣΤΑ 7.

ΕΡΥΘΡΟΣ 13 ΣΤΑ 14

ΑΤΤΙΚΟΝ 40 ΣΤΑ 43

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ 24

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Αττική σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στο νοσοκομείο της Τρίπολης υπηρετούν μόνο δύο ακτινολόγοι ιατροί επιφορτισμένοι τόσο με τη λειτουργία αξονικού, μαγνητικού, υπερήχων, μαστογράφου αλλά και με την νοσηλεία περί των 30 περιστατικών κορονοϊού.

«Οι δύο γιατροί δεν άντεξαν. Ο ένας εν ώρα εργασίας εμφάνισε έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται Έμεινε το νοσοκομείο μόνο με έναν. Τι να πρωτοκάνει;» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος

Δραματική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Πύργου όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο διοικητής έκανε μήνυση στους παθολόγους γιατρούς που χρόνια τώρα λόγω ελλείψεων βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με γιατρούς από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά τη μήνυση του Διοικητή επειδή οι γιατροί έλειψαν με αναρρωτική άδεια μην αντέχοντας το φόρτο εργασίας παραιτήθηκαν τρεις παθολόγοι, ένας μετακινήθηκε και το νοσοκομείο με παθολογική κλινική και δεκάδες περιστατικά κορονοϊού θα καλύπτεται μετά από λίγες ημέρες με μόνο ένα παθολόγο ο οποίος θα είναι μετακινούμενος από το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

16 + 18 =

Top