Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τι μας κρύβουν; … Γιατί βγήκε άρον-άρον για δανεικά στις αγορές το ΥΠΟΙΚ μεσοβδόμαδα

Τι μας κρύβουν; … Γιατί βγήκε άρον-άρον για δανεικά στις αγορές το ΥΠΟΙΚ μεσοβδόμαδα

Έτσι λοιπόν και παρά το ότι το δανειακό πρόγραμμα της χώρας έχει ήδη υπερκαλυφθεί το υπουργείο Οικονομικών βγήκε άρον-άρον στις αγορές για να βρει χρήματα για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού την ώρα που η πανδημία τραβάει σε μάκρος, η ανεργία εκτινάσσεται, τα λουκέτα προβλέπονται να είναι χιλιάδες μέχρι το τέλος του έτους και θα υπάρξουν ανάγκες για μεγάλη βοήθεια προς την κοινωνία.

Η έξοδος ήταν μια αμυντική πράξη, καθώς τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας ξεπέρασαν τα 12 δις στο τέλος Ιουλίου.

Ο τρόμος που οικονομικού επιτελείου αυξάνεται καθημερινά βλέποντας την ύφεση να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο, τις δυνατότητες δανεισμού της ελληνικής οικονομίας με φθηνά επιτόκια να μειώνονται όσο πλησιάζει το τέλος του 2020, που θα βγουν στις αγορές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία που έχουν να καλύψουν τεράστιες τρύπες στους προϋπολογισμούς τους οι οποίοι έχουν καταρρεύσει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο μεταξύ το σύνολο των χρεών του ελληνικού Δημοσίου έχει ξεπεράσει το υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018. Οι «σοφοί» του Σταϊκούρα προσπαθούν να κρύψουν τα τεράστια χρέη ύψους 2,4 δις. ευρώ που έχουν δημιουργήσει και προκαλούν ασφυξία στην αγορά καθώς είναι χρήματα που πρέπει να αποδοθούν σε προμηθευτές, συνταξιούχους, γιατρούς εργολάβους και επιχειρήσεις.

Τα fake news που διακινούν μέσω των καλοπληρωμένων από αυτούς ΜΜΕ ότι δήθεν έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες έγκαιρης εξόφλησης προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού πέφτουν στο κενό από την πραγματικότητα της αγοράς.

Είναι πλέον φανερό ότι η κοινωνία βρίσκεται σε αναταραχή μπροστά στο τούνελ που έχει εισέλθει από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα τούνελ που χωρίς αλλαγή πολιτικής δεν έχει διέξοδο.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

eight − 3 =

Top