Είστε εδώ

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 35χρονος που για να πει τα κάλαντα του έβαλαν φωτιά: «Δεν μου έκαναν τίποτα, ήμουν μεθυσμένος» – Πελετίδης: «Ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος στην κατάθεσή του αρνήθηκε πως έπεσε θύμα επίθεσης με ρατσιστικά στοιχεία και μάλιστα τόνισε στους αστυνομικούς πως γνωρίζεται με τους καταγγελλόμενους έχοντας μαζί τους και επαγγελματική σχέση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το pelop.gr, το θύμα δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται, ενώ ισχυρίστηκε πως ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ακόμη, σημείωσε πως μόνος του γονάτισε ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, θέλοντας πιθανώς να καλύψει τους δράστες.

Παράλληλα, ο 35χρονος Ρομά δήλωσε πως πηγαίνει συχνά στην επιχείρηση, αυτή ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν άμεση μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Π», με τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή για διερεύνηση σε βάθος του σοκαριστικού περιστατικού κακοποίησης.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος τη Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, αναφερόμενος στο εν λόγω περιστατικό αναφέρει κάνει λόγο για «ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή», το οποίο «γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!

Πηγή: ethnos.gr / in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *