Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τι έγκλημα βλέπετε ανάμεσα σε μαθητές και φοιτητές κύριε Θεοδωρικάκο;

Τι έγκλημα βλέπετε ανάμεσα σε μαθητές και φοιτητές κύριε Θεοδωρικάκο;

«Η Αστυνομία θα είναι σκληρή απέναντι στο έγκλημα», δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Λίγη ώρα πριν, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια σε παιδιά, μαθητές και φοιτητές, με χημικά και ξύλο στο μαθητικό συλλαλητήριο το πρωί της Παρασκευής…

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η επίσκεψη του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στα Αστυνομικά Τμήματα Περιστερίου και Ασπροπύργου. Στις επισκέψεις ήταν παρών ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκης. Ο υπουργός συζήτησε με τους διοικητές των Τμημάτων και τους αστυνομικούς που τα στελεχώνουν για θέματα αστυνόμευσης των περιοχών αυτών.

«Ξεκινάω σήμερα τις επισκέψεις μου σε Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκινώ από τις δυτικές συνοικίες, από το Περιστέρι και τον Ασπρόπυργο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας και συμπλήρωσε: «Έρχομαι να δω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην εκπλήρωση του έργου της».

Σε ό,τι αφορά στους άμεσους στόχους του Υπουργείου ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Σε διαρκή συνεργασία με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θέλουμε να ρίξουμε το βάρος στις γειτονιές. Θέλουμε μια αστυνομία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση. Μια αστυνομία φιλική στον πολίτη και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Σ’ αυτό είμαστε ενωμένοι. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος κάνει σπουδαίο κοινωνικό έργο».

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου επιτέθηκαν αναίτια σε αντιφασίστες που βρέθηκαν στο Μεταξουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τη συγκέντρωση ακροδεξιών εναντίον της κούκλας Αμάλ, το σύμβολο των προσφυγόπουλων.

Σε βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το μίσος και το κυνηγητό των ΜΑΤ απέναντι σε αντιφασίστες, ενώ την ίδια στιγμή, φασίστες, ανενόχλητοι φώναζαν συνθήματα μίσους, και διαδήλωναν κατά της κούκλας Αμάλ, λίγα στενά πιο πέρα υπό την προστασία της αστυνομίας.

Λίγη ώρα μετά, σε νέο μαθητικό κι εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πανεπιστημίου, η αστυνομία έδειξε το σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε φοιτητές και μαθητές που διαδήλωναν κατά των επαίσχυντων μέτρων του υπουργείου Παιδείας, με την ΕΒΕ που άφησε εκτός πανεπιστημίων 40.000 εισακτέους.

Κύριε Θεοδωρικάκο, οι μαθητές δεν αποτελούν για εσάς πολίτες, αλλά στυγνοί εγκληματίες;

Leave a Reply

three × 2 =

Top