Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Θράσος…109 άνθρωποι χάθηκαν από κορονοϊό μόνο τις 17 ημέρες του Οκτωβρίου αλλά για τον Μητσοτάκη “τα καταφέραμε καλά στο πρώτο κύμα, τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο”

Θράσος…109 άνθρωποι χάθηκαν από κορονοϊό μόνο τις 17 ημέρες του Οκτωβρίου αλλά για τον Μητσοτάκη “τα καταφέραμε καλά στο πρώτο κύμα, τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο”

Σύγκριση για άλλη μία φορά μεάλλες χώρες της Ευρώπης έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μας πείσει πόσο καταπληκτικά τα πηγαίνει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Μετά την Ιταλία και το Μπέργκαμο που ανέφερε σε διάγγελμά του στο παρελθόν, την Γαλλία με το lockdown που χρησιμοποίησε προχθές ως παράδειγμα ο Στέλιος Πέτσας, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Τσεχία που τα κατάφερε πολύ καλά στο πρώτο κύμα αλλά είναι από τις χειρότερες αυτή τη στιγμή στο δεύτερο…Το εξοργιστικό ωστόσο είναι ότι ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις για το πόσο καλά “τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο κύμα” μετά το πρώτο, ειδικά την ημέρα που, με τα νέα κρούσματα να παραμένουν κοντά στα 500, οι νεκροί από τον κορονοϊό έφτασαν τους 500, με τους θανάτους μόνο τις 17 μέρες του Οκτωβρίου να ανέρχονται σε 109…

Αναλυτικά τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης στη Σαμοθράκη:

«Εύχομαι και ελπίζω το 2021 να είναι μία χρονιά χωρίς την ανάγκη να κινούμαστε με αυξημένα μέτρα προστασίας», ανέφερε, δείχνοντας με το χέρι του μία μάσκα, και πρόσθεσε: «Μέχρι που να φτάσουμε εκεί, όμως, θέλω να ζητήσω να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχει ιδιαίτερη σημασία στα μικρά νησιά, τα οποία είναι προστατευμένα από τη φύση τους από τη διασπορά του κορωνοϊού. Να προσέξουμε πάρα πολύ. Είμαστε αυτήν τη στιγμή από τις χώρες στην Ευρώπη που τα έχουμε καταφέρει καλύτερα και στη διαχείριση του δευτέρου κύματος, όπως τα καταφέραμε και στο πρώτο κύμα. Αλλες χώρες, όπως η Τσεχία, τα κατάφεραν πολύ καλά στο πρώτο κύμα και είναι οι χειρότερες αυτήν τη στιγμή στο δεύτερο κύμα. Εμείς τα καταφέραμε καλά στο πρώτο κύμα, τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο, αλλά επειδή η πίεση είναι μεγάλη θα πρέπει να φροντίσουμε και να μεριμνούμε και πριν χρειαστεί -που δεν θα χρειαστεί εδώ- να πάρουμε τα πιο πρόσφατα, τα πιο δραστικά μέτρα. Όσο εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες, τόσο δεν θα είμαστε απλά εμείς ασφαλείς, αλλά θα είναι και οι γύρω μας ασφαλείς, οι άνθρωποι που αγαπάμε και κυρίως οι πιο ευάλωτοι».

Leave a Reply

five × five =

Top