Ο Christopher Nolan απέδειξε για ακόμη μία φορά τη δυναμική του στο παγκόσμιο box office. Η νέα του ταινία, The Odyssey, βασισμένη στο ομηρικό έπος, πραγματοποίησε το μεγαλύτερο global opening weekend στην καριέρα του, συγκεντρώνοντας 264,1 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της και ξεπερνώντας το άνοιγμα του Oppenheimer.
Η επική παραγωγή αφηγείται το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά τον Τρωικό Πόλεμο, μέσα από τη χαρακτηριστική κινηματογραφική ματιά του βραβευμένου σκηνοθέτη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Matt Damon, ενώ το εντυπωσιακό καστ συμπληρώνουν οι Tom Holland, Anne Hathaway, Zendaya, Charlize Theron, Robert Pattinson και Lupita Nyong’o.
Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους εμπορική παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, προσφέροντας μια εμπειρία ειδικά σχεδιασμένη για τη μεγάλη οθόνη. Οι πρώτες κριτικές είναι ιδιαίτερα θετικές, ενώ οι προβολές σε αίθουσες IMAX σε πολλές χώρες έγιναν ανάρπαστες από τις πρώτες κιόλας ημέρες.
Το The Odyssey προβάλλεται ήδη και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, με τη διανομή να πραγματοποιείται από την Tanweer, επίσημο συνεργάτη της Universal Pictures στην Ελλάδα.









0 Σχόλια
Αφήστε ένα σχόλιο