Είστε εδώ

Τελικά Πόθεν Έσχες κατέθεταν μόνο οι … άνεργοι! Στη «λίστα Νικολούδη» ο προϊστάμενος για τον έλεγχο οικονομικών των κομμάτων στη Βουλή

Τελικά δήλωση Πόθεν Έσχες πρέπει να έκαναν μόνον οι … άνεργοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του news247.gr, o προϊστάμενος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο οικονομικών των κομμάτων στη Βουλή … περιλαμβάνεται στη λίστα με όσους ελέγχονται για μη κατάθεση Πόθεν Έσχες! Επελέγη «αθόρυβα» για τη συγκεκριμένη θέση λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου
Σύμφωνα με τη λίστα, που έχει διαβιβάσει στη Βουλή ο τότε επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου για το ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης, ο σημερινός προϊστάμενος της επιτροπής της Βουλής ελέγχεται για τη μη υποβολή Πόθεν Έσχες μαζί με άλλα 80 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι).
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου και πρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Ζωγράφου τοποθετήθηκε προϊστάμενος στην επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων στις 23 Δεκεμβρίου του 2014. Η απόφαση ελήφθη, δηλαδή, μόλις λίγες ημέρες πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Είχε προηγηθεί ήδη η πρώτη από τις τρεις άκαρπες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και όλοι γνώριζαν ότι η χώρα όδευε κατά πάσα πιθανότητα σε εκλογές και σε εκλογή νέου Προέδρου στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα η απόφαση του διορισμού δεν δημοσιεύθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Ο προϊστάμενος της επιτροπής οικονομικών των κομμάτων και ελεγχόμενος για τη μη υποβολή πόθεν έσχες φαίνεται, μάλιστα, να έχει στενή σχέση με το περιβάλλον της ΝΔ και κυρίως με τη λεγόμενη «μητσοτακική» πτέρυγα του κόμματος. Συγκεκριμένα, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη και υπεύθυνος στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *