Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τελευταίοι, καταϊδρωμένοι και λίγοι… 2.000 (μόνο)κλωνικά από την Παρασκευή – Πολάκης: «Φτιάξτε έστω τώρα λίστα, αν δεν μπορείτε, να σας φτιάξουμε εμείς!!»

Τελευταίοι, καταϊδρωμένοι και λίγοι… 2.000 (μόνο)κλωνικά από την Παρασκευή – Πολάκης: «Φτιάξτε έστω τώρα λίστα, αν δεν μπορείτε, να σας φτιάξουμε εμείς!!»

Από την Παρασκευή με συγκεκριμένα κριτήρια και μόνο για ασθενείς με προφίλ υψηλού κινδύνου θα αρχίσουν να χορηγούνται μόλις 2.000 μονοκλωνικά, με τη χώρα μας τελευταία και καταϊδρωμένη στην ΕΕ. Από την Παρασκευή λοιπόν, οι θάνατοι στη χώρα από κορονοϊό είναι λογικό να μειωθούν αρκετά. Αυτό, ως προειδοποίση για το γεγονός πως φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θα σπεύσουν να αποθεώσουν τον πρωθυπουργό για τη δήθεν επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και να βρίζουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλο Πολάκη , που πρώτος παρακαλούσε να φέρουν τα μονοκλωνικά στη χώρα, και η κυβέρνηση τον «χτυπούσε» και τον κατηγορούσε ότι υπέθαλπε, με τις δηλώσεις του για την ανάγκη να εισάγει και η Ελλάδα τα μονοκλωνικά αντισώματα θεραπείας, τον αντιεβολιασμό.

Εντός της ημέρας λοιπόν αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λίστα με τα νοσοκομεία, που από την Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν τη χορήγηση των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει παραλάβει η χώρα μας.

Όπως διευκρίνισε καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, στον ΣΚΑΪ, οι ασθενείς θα κληθούν να πάνε στο νοσοκομείο, δεν θα ζητήσουν οι ίδιοι να τους χορηγηθεί η θεραπεία γιατί η επιλογή θα γίνει με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. «Είναι πολύ λίγες οι δόσεις, δεν είναι για όλους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Είναι για τα άτομα που έχουν πολύ υψηλή πιθανότητα να εξελιχθεί η νόσος σοβαρά, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένα άτομα, μεγάλης ηλικίας, με συνοδές παθήσεις» σημείωσε. Παράλληλα, είπε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της χορήγησης μονοκλωνικών στη χώρα μας, ωστόσο κάποια επιτροπή είτε του υπουργείου είτε του ΕΟΔΥ θα πρέπει να επιλέγει από τα κρούσματα που δηλώνονται ποια άτομα είναι υποψήφια για να ακολουθήσουν την θεραπεία αυτή.

Αιχμηρή απάντηση Πολάκη
Την ίδια στιγμή, για την καθυστέρηση αυτή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα «χώνει» στην κυβέρνηση και τονίζει πως ακόμα και τώρα που «φέρατε 2.000 δόσεις ΜΟΝΟ, δεν έχετε χορηγήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ!»

«Θα είχαν σωθεί το 80% τουλάχιστον αυτών που πέθαναν τις τελευταίες μέρες!!!
Ακόμα το πρωτόκολλο χορήγησης φτιάχνετε;;;
ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!», σχολιάζει καυστικά ο Παύλος Πολάκης.

Με πληροφορίες από την avgi.gr

One thought on “Τελευταίοι, καταϊδρωμένοι και λίγοι… 2.000 (μόνο)κλωνικά από την Παρασκευή – Πολάκης: «Φτιάξτε έστω τώρα λίστα, αν δεν μπορείτε, να σας φτιάξουμε εμείς!!»

  1. 2000 μονο,περιπου οσα χαριζει στην εκκλησια του υποδικου εκει στην Αμερικη[λιγο παραπανω απο την επιδοτηση στον Μαγιορκινη]Καληνυχτα σας

Leave a Reply

11 + three =

Top