Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Τα “πήρε” ο Χατζής με το Βρούτση: Δεν θα μου πείτε πώς θα κάνω τη δουλειά μου! Θα βγάλει νότα το υπουργείο Εργασίας αν θα κάνουμε κριτική, τι είναι αυτό καινούρια μόδα; (vid)

Τα “πήρε” ο Χατζής με το Βρούτση: Δεν θα μου πείτε πώς θα κάνω τη δουλειά μου! Θα βγάλει νότα το υπουργείο Εργασίας αν θα κάνουμε κριτική, τι είναι αυτό καινούρια μόδα; (vid)

«Δεν απαντάτε κύριε υπουργέ… Ο δημοσιογράφος μεταφέρει τον προβληματισμό του κόσμου. Δεν θα μου πείτε εσείς πως θα κάνω την δουλειά μου. Το υπουργείο Εργασίας θα βγάλει τώρα και “νότα” πως θα ρωτάει ο δημοσιογράφος και αν θα κάνουμε κριτική, τι είναι αυτό καινούρια μόδα; Μπορώ να κάνω κριτική και να σχολιάζω ό,τι θέλω».

Ξέσπασε ο Τάκης Χατζής στις παρατηρήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στον Alpha “στριμώχτηκε” από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και ειδικά για τη δεκαπενθήμερη εργασία και τη μείωση κατά 50% του μισθού των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας δεν απάντησε στην ερώτηση του Ν. Μονεμβασιώτη για το αν ανάλογα με τους μισθούς που θα μειωθούν κατά 50% θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση για τις άλλες άλλες υποχρεώσεις (κόστος αγαθών, σούπερ μάρκετ, φαρμάκων, λογαριασμοί οργανισμών κοινης ωφελείας, ενοίκια). Είπε αόριστα και γενικά ότι έχει ληφθεί μέριμνα υπέρ των εργαζομένων…

Ο Γ. Βρούτσης επέμεινε ότι «η επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων» για να μπει στα μέτρα. «Είναι λάθος αυτό που λέτε» του είπε κάποια στιγμή ο κ. Χατζής και ο κ. Βρούτσης απάντησε:

“Κάνετε κριτική σε αυτά που λέω και δεν αφήνετε να κάνει την κρίση ο κόσμος κ. Χατζή”

“Γιατί εγώ δεν είμαι κόσμος; τι είμαι εγώ κάνα κορόιδο;” ρώτησε ο Τάκης Χατζής. “Αφήστε να δίνω εγώ τις απαντήσεις και να μην κάνετε κριτική σε αυτά που λέω” είπε επί λέξει ο Γιάννης Βρούτσης.

Κατά τα άλλα επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα περί διατήρησης των θεσεων εργασίας και τις μη απολύσεις: «Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν κενά. Δεν νομοθετώ σε κανονικές συνθήκες. Το μέτρο της δεκαπενθήμερης εργασίας αναστέλλει ένα άλλο μέτρο: να βάλει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό ή να κάνει ομαδικές απολύσεις. Είναι για έναν ή δύο μήνες. Όταν τελειώσει η κρίση, θα καταργηθούν, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Καμία επιχείρηση δεν κάνει συμβόλαιο δια βίου συμβίωσης. Πάντα αλλάζουν οι εργαζόμενοι. Άρα το εκ περιτροπής είναι έκτακτο, προϋπάρχει στο εργατικό δίκαιο, κι έρχεται ως μέτρο σωτηρία των θέσεων εργασίας».

πηγή: zoornalistas.com, avgi.gr

One thought on “Τα “πήρε” ο Χατζής με το Βρούτση: Δεν θα μου πείτε πώς θα κάνω τη δουλειά μου! Θα βγάλει νότα το υπουργείο Εργασίας αν θα κάνουμε κριτική, τι είναι αυτό καινούρια μόδα; (vid)

  1. Ο σφάχτης εργαζομένων και συνταξιούχων της περιόδου 2012-2014 ΒΡΟΥΤΣΗΣ, επανήλθε να μας αποτελειώσει. Βέβαια γιαυτό φρόντισε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ με την ψήφο του. ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Leave a Reply

Top