Είστε εδώ

Τα “παιχνίδια” Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα στην “πλάτη” του MEGA – Γιατί δεν ήθελαν να σώσουν το κανάλι

Για τις αισιόδοξες ενδείξεις για το μέλλον του MEGA αλλά και την απάντηση σε μία απορία για το πρόσφατο παρελθόν του σταθμού γράφει ο Aixmiros, μετά τη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Όπως λέει, η αισιοδοξία προκύπτει από το μήνυμα του μεγαλομετόχου ότι ο ίδιος μαζί με Μαρινάκη και Σαββίδη θέλουν να επαναλειτουργήσει κανονικά το κανάλι και να υπάρξει συμφωνία( κάτι που θεωρεί πολύ πιθανό) με τις τράπεζες για το δάνειο των 100 εκ. ευρώ, το συμβιβασμό με τους προμηθευτές και την ένταξη της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στον πτωχευτικό κώδικα.
Παράλληλα, όμως, λύθηκε και μία απορία για το λόγο που όλα αυτά δεν γίνονταν ή δεν μπορούσαν να γίνουν πριν από μερικούς μήνες. Η απάντηση, σύμφωνα με το aixmi.gr, είναι γιατί στο σχήμα υπήρχαν οι χρεοκοπημένοι ιδιοκτήτες του ΔΟΛ κ,αι του Πήγασου, ο Σταύρος Ψυχάρης δηλαδή και ο Φώτης Μπόμπολας, που είχαν από κοινού την πλειοψηφία και έπαιρναν όλες τις αποφάσεις από το 2014 και μετά. Αναφέρει σχετικά η aixmi.gr:
“Οι δυο εκδότες δεν προσπάθησαν να βρουν λύση για το Mega, αλλά να σώσουν τις δικές τους υπερχρεωμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας το MegaΟ ΔΟΛ και ο Πήγασος είχαν αθροιστικά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ τραπεζικά δάνεια. Δεν υπήρχε, λοιπόν, καμιά πιθανότητα να διασωθούν. Έτσι, στις διαβουλεύσεις με τις τράπεζες (στην αρχή τις είχε αναλάβει ο Σταύρος Ψυχάρης και στη συνέχεια ο Φώτης Μπόμπολας) έβαζαν πάντα μπροστά το Mega, ενώ στην «ουρά» είχαν τις δικές τους επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρχε ήδη από το 2014 κλειστή διαπραγμάτευση με τον επελαύνοντα προς την εξουσία Αλέξη Τσίπρα. Στο κέντρο ήταν πάντα το ισχυρό ενημερωτικό τμήμα του Mega -αυτό ενδιέφερε την ηγεσία του Σύριζα- και στο «υστερόγραφο» τα χρέη του ΔΟΛ.
Όλοι θυμούνται το προεκλογικό πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος με ύμνο για τον Αλέξη Τσίπρα, φιλοτεχνημένο με τα χρώματα του Σύριζα. Και στη συνέχεια τις αποκαλύψεις του Σταύρου Ψυχάρη για τις μυστικές συναντήσεις, παρουσία της «γάτας των Ιμαλαϊων«.
Όλοι θυμούνται, επίσης, τη μετατροπή του Έθνους (του Μπόμπολα) σε «ντουντούκα» του Σύριζα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα.
Το παιχνίδι, λοιπόν, ήταν και πολιτικό και οικονομικό και εκδοτικό. Και είχε ως «λάφυρο» το Mega. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να δοθεί τότε κάποια λύση; Κάθε ένας από τους δυο πρώην μετόχους έπαιζε το δικό του παιχνίδι, με στόχο να σώσει την επιχείρησή του. Όταν το Φθινόπωρο του 2015 ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ τα παράτησε, ανέλαβε τις συζητήσεις με τις τράπεζες ο ιδιοκτήτης του Έθνους -και «τρέλανε» τα στελέχη τους με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απόψεις του. Έτσι, σταμάτησαν να αξιολογούν ως σοβαρά τα όσα έλεγε, από ένα σημείο και μετά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *