Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Τα παρακάλια Σαμαρά το 2014 να του επιτρέψει να κάνει time-out από το πρόγραμμα μεχρι να εκλεγεί ΠτΔ για να μην πέσει … αποκάλυψε ο Σόιμπλε στον Παπαχελά!

(vid) Τα παρακάλια Σαμαρά το 2014 να του επιτρέψει να κάνει time-out από το πρόγραμμα μεχρι να εκλεγεί ΠτΔ για να μην πέσει … αποκάλυψε ο Σόιμπλε στον Παπαχελά!

«Τότε όμως ο Σαμαράς μας είπε πως χρειάζεται ένα διάλειμμα ( time-out ) στις μεταρρυθμίσεις του ( πρόγραμμα ). Το δήλωσε και επίσημα στο Βερολίνο διότι η αντίσταση στην Ελλάδα ήταν μεγάλη και επιπλέον, πλησίαζε η εκλογή ενός νέου Προέδρου για την οποία, αν θυμάμαι καλά, απαιτείται πλειοψηφία 60%. Χωρίς αυτή την πλειοψηφία διαλύεται η Βουλή και κηρύσσονται νέες εκλογές και έτσι θα έπεφτε η κυβέρνησή του …” ( Δείτε το βίντεο στο 4.43′ )

Τα παραμύθια Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ που υπερασπίζεται το δήθεν success story που προσπάθησε να πουλήσει ( και προσπαθεί ακόμα …) ο Μεσσήνιος πολιτικός και τα “παπαγαλάκια” του στα ΜΜΕ, κατεδάφισε με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ο Γερμανός ΥπΟικ στην συνέντευξή του στον Αλ Παπαχελά, που προβλήθηκε χθες από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ! Ταυτόχρονα “γκρέμισε” και τον μύθο του υπέυθυνου και πατριώτη Πρωθυπουργού που προσπάθησε σκληρά να ανοικοδομήσει τα τελευταία χρόνια, μετά την ολική επαναφορά του από τα αζλητητα της ιστορίας και το περιθώριο του πολιτικού χειμώνα, όπου είχε καταδικαστεί από τις τυχοδιωκτικές και καιροσκοπικές πολιτικές επιλογές του … ΚΑΙ … την πρώτη περίοδο της πολιτικής του διαδρομής, όταν ακόμα ήταν ενταγμενος στη ΝΔ !

Πιο συγκεκριμενα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως η κυβέρνηση του Αντ Σαμαρά το 2014 είχε επίσης σημειώσει δημοσιονομική πρόοδο, όπως τώρα η κυβέρνηση του Αλ Τσίπρα και πως και τότε είχε καταφέρει να δοκιμάσει μια πρώτη έξοδο στις αγορές, όπως ήδη έχει καταφέρει σήμερα η κυβέρνση του Αλ Τσίπρα, μόνο που τότε … ξαφνικά όλα σταμάτησαν, καθώς ο Αντ Σαμαράς ζήτησε από τους δανειστές επίσημα, να διακόψει την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης, για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και πιο συγκεκριμένα για να καταφέρει να εκλεξει ΠτΔ και να μην πέσει η κυβέρνησή του ! Στη συνέχεια δε, υποσχέθηκε πως θα συνέχιζε την εφαρμογή των μέτρων … Αυτη η αποκάλυψη βέβαια του Γερμανού ΥπΟικ , έρχεται να γκρεμίσει και το αφήγημα του Κυριακου Μητσοτάκη, της Ντόρας, του Άδωνι, αλλά και των συστημικών ΜΜΕ, ότι η χώρα και η οικονομία, “εκτροχιάστηκαν” το 2015 από τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αππδεικνύεται ότι η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου αλλα και Στουρνάρα, αποφάσισαν το 2014 να βγάλουν το “τρένο από τις ράγες” και να το παρκαρουν στον σταθμό, προκειμένου να … διασωθούν πολιτικά και να αποφύγουν τις εκλογές, όπου ήξεραν ότι θα έχαναν !!! Υπενθυμίζεται οτι την περίοδο εκεινη Σαμαρας – Βενιζέλος και εκδότες έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν υποψηφιοτητα για την ΠτΔ που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να υπερψηφίσει η Αριστερά, ώστε να μην διαλυθεί η Βουλη. Ο Φώτης Κουβέλης είχε απορρίψει δύο φορές προτάσεις που του είχαν γίνει να ειναι υποψηφιος

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

Top