FAQ news

Τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση». Απαραίτητη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση». Απαραίτητη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
  • Τα εθνικά θέματα -ιδίως τα ελληνοτουρκικά- θωρακίζονται μόνο με ευρεία ομοψυχία και συστράτευση. Γιατί μόνο έτσι αποκτά διεθνές κύρος η πατρίδα μας, όταν η εξωτερική μας πολιτική διαθέτει υψηλά επίπεδα νομιμοποίησης και διαχρονική επιμονή στο αφήγημα.

 

 

Κώστας Αρβανίτης

 

Τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση».

Όταν η πλήρης κυβερνητική ανεπάρκεια διασταυρώνεται με τον αφελή ενδοτισμό και τις επικίνδυνες γεωστρατηγικές ακροβασίες, η γαλάζια υποκρισία των δήθεν ενοχλημένων διαβημάτων είναι άλλος ένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός απέναντι στις τουρκικές επιδιώξεις για δήθεν τετελεσμένα.

Τα εθνικά θέματα -ιδίως τα ελληνοτουρκικά- θωρακίζονται μόνο με ευρεία ομοψυχία και συστράτευση. Γιατί μόνο έτσι αποκτά διεθνές κύρος η πατρίδα μας, όταν η εξωτερική μας πολιτική διαθέτει υψηλά επίπεδα νομιμοποίησης και διαχρονική επιμονή στο αφήγημα.

Αντί για φάλτσες κορώνες και πατριδοκάπηλους διαγκωνισμούς του πολιτικού προσωπικού, η κατοχύρωση των εθνικών συμφερόντων απαιτεί άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, δημόσια κοινή τοποθέτηση, και ταχείες ενέργειες προς τα αρμόδια διεθνή θεσμικά όργανα.

 

Πηγή: kostasarvanitis.eu

Περισσότερα
Σχετικά
Προτεινόμενα

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FAQ Media

Good Life

Ενέργεια