Είστε εδώ

Τα “Eγκλήματα” του Μαξίμου. Επιστρέφει το “παράλληλο πρόγραμμα” και τα κανάλια παίζουν τα μπλόκα των αγροτών

(Δεν πειράζει να διστάζεις, αν μετά προχωράς μπροστά! Μπέρτολντ Μπρέχτ) Το «παράλληλο πρόγραμμα» θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Είχε αποσυρθεί με θυελλώδη τρόπο στις 17 Δεκεμβρίου, κατ’ απαίτηση των πιστωτών και λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup που επρόκειτο να εγκρίνει την εκταμιευση της δόσης του 1 δις ευρώ, αλλά με τη διευκρίνηση – τότε – του ΥπΟικ Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι “δεν το παίρνουν πίσω, αλλά ότι θα επιστρέψει ολοκληρωμένο”. Όντως έτσι έγινε, αλλά τι έγινε;
Τα κανάλια και τα sites της διαπλοκής έχουν παραδώσει όλο τον χρόνο και το χώρο τους για να ξεδιπλωθούν τα μπλόκα των αγροτών και η “κατάσταση πολιορκίας” της δήθεν “απομονωμένης” κυβέρνησης, σε live περιγραφή 24 ώρες το 24ωρο.
Το έχουμε ξαναπεί. Η “μάχη” είναι άνιση και γίνεται με “ασύμμετρα” χτυπήματα! Οι μεν διαθέτουν «στρατιές» έμπειρων στη διαβολή και την παραποίηση της αλήθειας δημοσιογράφων, συστήματα και υποσυστήματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ρομαντικούς, εθελοντές και… ακτιβίστριες!
Υπήρχε περίπτωση να βρισκόταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς, και να μην είχαν διαρρεύσει βασικά δεδομένα από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς; Να μην είχε τιναχθεί το σύστημα στον αέρα;
Να περνάς το παράλληλο πρόγραμμα “μέσα στα μούτρα” των δανειστών και τα ΜΜΕ να παίζουν τους Λίνους και τους Σιδηρόπουλους στις Μικροθήβες και τα Σχιστά;;;
Να μαζεύεις για πρώτη φορά το μαύρο πολιτικό χρήμα και τα βερεσέδια των μεγαλοεκδοτών (3,3 Παπασταύρου, 3,5 Ψυχάρης) και τα κανάλια να μιλάνε για …τον γιατρό, τον συνταξιούχο και έναν από χωριό που βρέθηκαν στη λίστα Μπόργιανς; Δηλαδή κύριοι του Mega, εσείς μόνο γι αυτούς …ακούσατε;;;
Οι διαταξεις τώρα, του «παράλληλου προγράμματος» που θα έρθουν στη Βουλή αφορούν, ουσιαστικά, μια σειρά παρεμβάσεων στο πεδίο της Υγείας προκειμένου να υπάρξει άμεση, εντός του 2016, βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας.
Συγκεκριμένα, οι διατάξεις που θα πάνε στη Βουλή είναι οι εξής:
*Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων.
*Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές.
*Άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τους ειδικευόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία (ειδικά της επαρχίας).
*Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις.
*Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων- μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ.
*Ρυθμίσεις των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων.
*Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση των υποθέσεων (χρηματισμός, διαφθορά κτλ.)
*Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ.
*Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.
*Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
*Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του «παράλληλου προγράμματος» γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τους εκπροσπώπους των δανειστών, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης για την προώθησή του στη Βουλή έρχεται με την ολοκλήρωση του πρώτου – «αναγνριστικού» – γύρου διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.
Πηγή: tvxs.gr

2 thoughts on “Τα “Eγκλήματα” του Μαξίμου. Επιστρέφει το “παράλληλο πρόγραμμα” και τα κανάλια παίζουν τα μπλόκα των αγροτών

  1. Τι λετε ορε ,ζουμε σε παραληλους κόσμους; ΟΛΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΊ ΣΑΣ:
    αντε τιναξτε κανα χαλι ,γιατι μονο για ορντινατσες του κεφαλαιου κανετε,,,,

  2. Τι σχέση έχει αυτό με το φορολογικο και το ασφαλιστικό που μας επιβάλει ο Τσίπρας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *