Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τα χαρτιά του επιλέγει προσεκτικά ο Αλ. Τσίπρας – “Ψήνεται” το Plan B σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Παυλόπουλος

Τα χαρτιά του επιλέγει προσεκτικά ο Αλ. Τσίπρας – “Ψήνεται” το Plan B σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Παυλόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας επεξεργάζεται ήδη το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας εφόσον δεν αποτελεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την συνάντησή του την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του επιμένει στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου ως την καταλληλότερη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει την προεδρολογία και τα “καλλιστεία” περί την Προεδρική εκλογή.

Ωστόσο διαπιστώνοντας πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέρχεται στο θέμα της Προεδρικής εκλογής προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το προφίλ του επιθυμητού για το κόμμα της νέου Προέδρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για πρόταση προεδρικής υποψηφιότητας στο ενδεχόμενο που ο κ Παυλόπουλος δεν θα θελήσει να είναι υποψήφιος.

Κι αυτό διότι η Φ. Γεννημματά δήλωσε ότι εφόσον η πρωθυπουργική επιλογή δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέτει η ίδια (στέλεχος της παράταξης και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που ήταν παρών στην περίοδο της κρίσης ) τότε το ΚΙΝΑΛ θα κατεβάσει δική του υποψηφιότητα που θα πληροί τα κριτήρια που έχει ήδη περιγράψει.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας σε μεγάλο βαθμό ότι ενδεχομένως να επιχειρηθεί μία συμφωνία -πακέτο μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για εκλογικό νόμο και Προεδρική εκλογή επιθυμεί να είναι προετοιμασμένος ώστε να κάνει ρελάνς θέτοντας τα δικά του κριτήρια για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για παράδειγμα ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει με σχεδόν ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι οπωσδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναμένεται να γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με αιχμή τα εθνικά θέματα, τον εκλογικό νόμο και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

4 × 2 =

Top